asus-era-windows-a-intelu-je-u-konce
Novinka ASUS: Éra Windows a Intelu je u konce

ASUS: Éra Windows a Intelu je u konce

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

8

Trh s tablety roste, smartphony jsou téměř samozřejmostí a nakupujeme mnohem více mobilních zařízení obecně. Trh se mění a my prý vstupujeme do nové éry.

Reklama

Spojení gigantů, někdy nazývané jako Wintel aliance, udržuje na trhu nejpoužívanější platformu x86 procesorů a operačního systému Windows. Předseda společnosti ASUS Jonney Shih tvrdí, že trhu PC, tabletů a chytrých telefonů nemůže vévodit jedna společnost, jako tomu bylo dříve. Wintel déle nebude udávat tempo vývoje trhu a změny je možné vidět již dnes.

ASUS: Éra Windows a Intelu je u konce
i Zdroj: PCTuning.cz

Prioritou se pro uživatele stal nejen výkon, ale také výdrž baterie (energetická náročnost), což je to pravé pro platformu ARM. To už vědí i v Microsoftu a Windows 8 a další chystané produkty jsou s ARM plně kompatibilní. Revoluční v tomto ohledu má být rok 2012, kdy bude poprvé výrazně znát změna na trhu s osobními počítači.

ASUS: Éra Windows a Intelu je u konce
i Zdroj: PCTuning.cz

Johney Shih z ASUSu

ASUS je podle slov svého vedení současným vývojem nadšen, ale důležité je zmínit, že přesně naplánovat nejde nic a IT průmysl je vrtkavý. Vždyť kdo by čekal, že první telefon s Androidem HTC Dream ( T-Mobile G1) způsobí takovou revoluci, jako je nevídaný růst zmiňované platformy. Bude zajímavé sledovat, jak se vše mění a kam nás vývoj dostane.

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama