ati-zbroji-proti-cuda
Novinka ATI zbrojí proti CUDA

ATI zbrojí proti CUDA

Michal Kleman

Michal Kleman

13. 11. 2008 00:00 16

Společnost AMD na svých grafickcých kartách ATI Radeon řady 4000 již brzy umožní užívání API známé jako Stream. Jde o OpenCL rozhraní pro grafické jádra karet ATI - tedy o přímého konkurenta programovacího rozhraní CUDA od Nvidie.

Reklama

GPGPU projekty jsou stále aktuálnějšími a zatímco Nvidia má již svůj CUDA program spuštěný, ATI Stream je teprve v "plenkách." Nyní vyšly Catalysty 8.11, podle prohlášení ATI by měl být Stream umožněn v následující verzi ovladače, Catalyst 8.12, který by měl vyjít již za měsíc. 10. prosince však budou výpočty přes GPU umožněny pouze dvěma řadám Radeonů, a to high-endovým modelům HD4800 a mainstreamovým HD4600. Je velmi pravděpodobné, že další modely karet budou následovat. Těchto výpočtů by měly být schopné všechna jádra s unifikovanými stream procesory.

ATI zbrojí proti CUDA
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafická jádra karet ATI tak nebudou již jen na hry, uplatnění mají ze začátku najít v aplikacích jako je ATI Avivo Video Converter, přidají se také vývojáři jako je ArcSoft, nebo CyberLink, o kterém jsme mohli slyšet ve spojitosti s konkurenčním rozhraním CUDA (starší novinku čtěte zde).

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama