Bizarní RTX 4090 má na chladiči vodováhu, abyste odhalili prohýbání ve slotu
i Zdroj: Manli
Novinka Bizarní RTX 4090 má na chladiči vodováhu, abyste odhalili prohýbání ve slotu

Bizarní RTX 4090 má na chladiči vodováhu, abyste odhalili prohýbání ve slotu

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

18. 10. 2022 19:50 1

Obří grafické karty tím trpí, nacpete je do slotu a ejhle, všechno se to nějak kroutí. Není to nic nového a řešení jsou různá, ale zrovna vodováha?

Reklama

Ještě jsme patrně neviděli, aby výrobce přidal na chladič vodováhu. Jmenovitě čínská firma Manli je tedy průkopníkem v řešení problému zvaného „GPU sagging“, neboli prověšení grafiky ve slotu z důvodu její hmotnosti a velikosti. Jde vcelku o známý problém, jelikož posledních pár let grafiky narostly do obludných rozměrů a pořádně přibraly. Taková grafika potom má co dělat, aby se ve slotu udržela, ale nekompromisní gravitace působí pořád, časem se tak může stát, že se celé GPU jaksi vlastní vahou prohne a namáhá i slot. 

Řešení jsou různá, můžete namontovat grafiku vertikálně na stojáka, můžete ji podepřít nebo naopak pověsit či ji prostě nějak zafixovat. A s grafikou Manli RTX 4090 Gallardo si konečně můžete být stoprocentně jisti, že je opravdu rovně. Má totiž v chladiči integrované dvě malé vodováhy. Lehce tak docílíte toho, aby všechno sedělo a lícovalo „in perfectio“. Samozřejmě za předpokladu, že máte rovně podlahu, stůl, nebo rovnou celý dům. A nebo jste takoví puristé, že jste vodováhu už použili při samotné kompletaci PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama