boji-se-apple-windows-7
Apple Novinka Bojí se Apple Windows 7?

Bojí se Apple Windows 7?

Martin Stančík

Martin Stančík

15. 10. 2009 00:00 11

Apple v posledních letech pomalu ale jistě získává čím dál větší podíl na trhu. Má se společnost bát nových Windows 7?  

Reklama

Mnoho analytiků si myslí, že vydání nového operačního systému od Microsoftu příští týden Apple v dlouhodobém horizontu neublíží – společnost má totiž stále nálepku prémiové značky a její uživatelé jí jsou většinou věrní. Jiní pozorovatelé však poukazují na velmi dobré první recenze Windows 7, podle kterých by se růst Apple mohl díky novému OS od Microsoftu alespoň na nějakou dobu zastavit, hlavne vě Spojených státech.

Bojí se Apple Windows 7?
i Zdroj: PCTuning.cz


Vypadá to, že Apple se Windows 7 nebojí. "Noví uživatelé Macu nám stále říkají, že jsou již unaveni všemi těmi potížemi okolo Windows a chtějí jednoduchost, stabilitu a bezpečnost Macu," říká Bill Evans z Apple. "A Windows 7 jsou stále jen Windows". I když je nejvíce slyšet o iPodech a iPhonech, 40% tržeb Applu stále pramení z Maců. Podle analytiků by společnost mohla během deseti let zdvojnásobit svůj podíl na trhu s počítači.

Bojí se Apple Windows 7?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Image Apple je něco v celku vyjímečného. Nejsou závislí nakonkurenci," říká analytik Brian Marshall a cituje studii, podle které vydání nových Windows vždy pomohl zvednout tržby i Applu. I když v globálním měřítku není společnost v první pětici výrobců PC, v USA se nachází na čtvrté příčce (má 4.6% trhu). Windows od Microsoftu se stále nacházejí na více než 90% počítačů po celém světě. A zajímavost na závěr - podle analytiků má Apple na jednom Macu dvonásobnou marži, než mají výrobci běžných počítačů.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama