budou-za-nas-nakupovat-roboti
Internet Novinka Budou za nás nakupovat roboti?

Budou za nás nakupovat roboti?

Martin Stančík

Martin Stančík

6. 8. 2009 00:00 2

Již na podzim se dočkáme prvních internetových robotů, díky kterým nebudeme muset sedět u počítače a budeme vesele nakupovat.  

Reklama

Softwaroví "agenti," kteří místo nakupujících automaticky jednají o ceně, budou vůbec poprvé vypuštěni na internet. "Vyjednávací Nindže," jak je pojmenovali jejich tvůrci, se na podzim objeví na nákupním webu Aroxo. "Počítačoví agenti se nenudí, mají spoustu času a nic je nenaštve," říká profesor Nick Jennings z Southamptonské University, který na projektu pracuje. Je to prosté - agenti využívají k vyhledávání toho správného zboží informace, které poskytne jak nakupující, tak prodejce - jde o tzv. heuristickou metodu, se kterou se můžete setkat hlavně u antivirových programů.

Budou za nás nakupovat roboti?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Pokud nevíte, co máte dělat, použijete tuto analýzu. V rámci obchodování budou agenti pro prodejce podle zájmu zákazníků automaticky nastavovat oboustranně přijatelnou cenu," říká Jennings. Aby mohl robota použít, musí prodejce nejdříve zodpovědět sérii otázek - například o tom, jak velkou slevu jsou ochotni poskytnout či jak často můžou slevy nabízet. Kupující pak stanoví sumu, za kterou by danou věc koupil a jeho agent projde seznamy robotů všech dostupných prodejců a bude se snažit dosáhnout obchodu. Pro kupující budou agenti bezplatní, prodejci za ně zaplatí určité procento z prodeje.

Zdroj: BBC
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama