chrome-os-od-google-opet-odlozen
Software Novinka Chrome OS od Google opět odložen

Chrome OS od Google opět odložen

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

24. 11. 2010 12:00 6

Otevřený operační systém od Googlu na sebe nechává dlouho čekat a plánované listopadové vydání se nekoná.

Reklama

Plánovaný operační systém od Googlu má být zaměřen především na práci s webem a nasazení v netboocích. Internetový gigant na Chrome OS pracuje relativně dlouhou dobu a téměř každý čekal, že po prvním uvolnění zdrojového kódu v minulém roce k dokončení mnoho nechybí. Jak je vidět, není tomu tak a vydání bylo znovu odloženo.

Chrome OS od Google opět odložen
i Zdroj: PCTuning.cz

Po vydání zdrojových kódů v listopadu minulého roku se mluvilo o spoustě přístrojů, které na něm poběží a přijdou koncem tohoto roku, ale kde nic tu nic. Ředitel Googlu Eric Schmidt se snaží zabránit spekulacím o tom, že systém již není pro Google důležitý a vzkázal, že vypuštění můžeme očekávat v řádu „několika“ měsíců. Potvrdil také to, že systém není určený (vhodný) pro tablety a je vyvíjen pro zařízení s klávesnicí.

Betaverze by jsme se podle některých zdrojů dočkat mohli, ale vše jsou jen nepodložené dohady. Jak se ukázalo, open-source projekt má stále ještě mnoho chyb označených jako „ReleaseBlock-Beta“, což znamená jediné - na systému je před vydáním ještě spousta potřebné práce, než bude moci být vypuštěn na veřejnost.

Chrome OS od Google opět odložen
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle jednoho ze zaměstnanců Googlu se systému v tomto roce sice dočkáme, ale jen v pre-release verzi. Na slibovaná zařízení s Chrome OS si tak budeme muset počkat do příštího roku. Určitě však bude zajímavé sledovat veletrh CES (Consumer Electronics Show), který se nezadržitelně blíží a nepochybně na něm bude slíbeno hned několik zařízení s tímto systémem.

Nepřehlédněte:

Zdroj: Hexus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama