facebook-zvysuje-zabezpeceni-pobezi-na-protokolu-https
Novinka Facebook zvyšuje zabezpečení, poběží na protokolu HTTPS

Facebook zvyšuje zabezpečení, poběží na protokolu HTTPS

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 2. 2011 14:00 7

Doposud skrze něj probíhalo přihlašování. Nyní bude zajišťovat i veškerou komunikaci se servery.

Reklama

Internetová společnost Facebook začala svým uživatelům nabízet připojení přes zabezpečený protokol HTTPS. Doposud takto kódovala pouze přenos uživatelského jména a hesla, ale nyní k tomu přibude i veškerá komunikace se servery.

Facebook zvyšuje zabezpečení, poběží na protokolu HTTPS
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro aktivaci vám postačí navštívit „nastavení účtu“ -> „zabezpečení účtu“, položku zaškrtnout a změnu uložit. Nevýhodou šifrovaného spojení je, že stránky se o něco déle načítají a zatím je nepodporují i některé aplikace třetích stran, na což uživatele upozorňuje i sám Facebook. Vylepšeno bylo současně i sociální ověření totožnosti. V případě, kdy na vašem účtu dojde k podezřelé aktivitě, budete upozorněni na e-mail. Pokud se během hodiny k vašemu účtu připojíte z české, či čínské IP adresy a zároveň nevlastníte teleport, je zřejmé, že je něco v nepořádku.

Facebook zvyšuje zabezpečení, poběží na protokolu HTTPS
i Zdroj: PCTuning.cz

V seznamu aktivit se poté můžete podívat na to, kdy a z jakého místa jste se na Facebook přihlásili. Nakonec byla představena i náhrada za systém ve formě CAPTCHA, tentokrát již nebudete přepisovat zobrazený text, ale Facebook vám ukáže několik fotografií přátel, a vy budete muset určit, o koho se jedná.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama