formule-od-asusu-v-pocitaci
Novinka Formule od Asusu v počítači

Formule od Asusu v počítači

Michal Kleman

Michal Kleman

4. 3. 2009 00:00 7

Společnost Asus představila novou řaqdu grafických karet s chlazením inspirovaným závodními vozy Formule F1. Chladič pak má evokovat maximální rychlost a výkon.

Reklama

Asus vydá tyto "vyšperkované" karty jak s čipy společnosti ATI, tak nVidia. Prozátím jsou jisté pouze řady ATI Radeon HD4800 a nVidia GeForce GTX2X0. Chlazení by mělo být o 20% lepší než u referenčních karet, od grafického jádra směrem k žebrům odvadí teplo pět heatpipe trubic. Zvláštností tohoto řešení je směr proudění vzduchu - každý se snaží vzduch ze skříně vytlačit, zvláště jde-li přes tak žhavou součástku jako je grafické jádro, chladiče Formula však budou vzduch nasávat.

Formule od Asusu v počítači
i Zdroj: PCTuning.cz

Grafické karty Formula Series Fansink využívají technologii chlazení Micro Surface Treatment, která obsahuje směrový modul z antioxidační hliníkové slitiny s velkou hustotou, který tvoří boční stěny této grafické karty. Tiskové prohlášení dále hlásá, že na kartách je umístěn ventilátor odolný proti zanesení prachem. Na karty bychom neměli čekat dlouho, přesné datum vydání však nebylo zveřejněno, stejně tak i cena těchto grafik. Které modely dostanou toto "exkluzivní" chlazení také není jisté.

Podle tiskové zprávy

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama