foxconn-pro-core-i7-levneji
Novinka Foxconn pro Core i7 levněji

Foxconn pro Core i7 levněji

Michal Kleman

Michal Kleman

24. 3. 2009 00:00 2

Po tom, co společnost Foxconn vydala nové modely high-endové série Quantum Force s čipsetem X58, je na řadě "update" řady Digital Life. První z této řady pro procesory Core i7 bude Renaissance II.

Reklama

Foxconn Quantum Force X58 byla jistě tím nejlepším, co Foxconn v nejbližší době pro procesory Nehalem nabídne, ne všichni si však mohou dovolit high-endový stroj a přesto žádají vysoký výkon. V této chvíli přichází deska Foxconn Renaissance II, ta je také vybavena paticí LGA 1366, čtyřmi PCIe 2.0 x16 sloty pro grafické karty v CrossFireX nebo SLI, ale na rozdíl od Foxconn Blood Range z hráčské série má šest paměťových slotů pro DDR3 moduly do taktu až 1600MHz.

Foxconn pro Core i7 levněji
i Zdroj: PCTuning.cz
Foxconn pro Core i7 levněji
i Zdroj: PCTuning.cz


Někde se však šetřit muselo, deska tedy postrádá dva SAS porty a má "pouze" 6x SATA a 2x eSATA výstup. Foxconn Blood Range má přibalenou zvukovou kartu SONAR X-FI, model Renaissance II však bude mít pouze osmikanálový integrovaný audiokodek. Na desce pak najdete také pouze jedenkrát konektor pro gigabitový ethernet a jeden FireWire slot. Přímo na desce bychom marně hledali tlačítka jako Power, Reset a Clear CMOS, stejně tak tato deska postrádá Power LED. Cena této desky by však měla být při zachování velice slušné výbavy a výkonu velice nízká, a to pouze 200 Euro, kdežto deska, se kterou jsme dnes porovnávali se prodává za 240 Euro (5400Kč vs. 6500Kč).

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama