herni-notebook-s-core-i7
Novinka Herní notebook s Core i7

Herní notebook s Core i7

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 5. 2009 00:00 5

 Co se týče spotřeby, součastná čtyřjádra jistě nejsou vhodná do notebooku. Extrémní hraní však nezná hranice, a tak se dnes podíváme na notebook s procesorem Core i7.

Reklama

První notebook s procesory architektury Nehalem uvedla společnost Eurocom, tan však byl postaven na serverových procesorech Intel Xeon. Dnes se podíváme na produkt společnosti SmoothCreations. Označení tohoto modelu bude "Bulldozer" a po vyčtení specifikací pravděpodobně uznáme, že výkon Bulldozeru tato "hračka" mít bude, ale pravděpodobně také spotřebu. Laptop má 17" obrazovku s rozlišením 1900*1200 pixelů, pod "kapotou" pak můžeme naláz procesory Core i7 920 (2,66GHz), 940 (2,93GHz), nebo 965 Extreme Edition (3,2GHz). K nim může být připojeno 6GB nebo 12GB operační paměti typu DDR3 v triple channel režimu.

Herní notebook s Core i7
i Zdroj: PCTuning.cz

O grafiku se postará karta GeForce GTX280M se 128 stream procesory, úložný prostor je pak zajištěn až třemi disky, osadit lze jak SSD, tak klasické HDD, maximální kapacita v prvním případě je pak 480GB, s HDD polem pak poskládáte až 1,5TB. Laptop je samozřejmě vybaven DVD mechanikou s možností vypalování, za příplatek pak dostanete i Blu-ray mechaniku. Notebook je vybaven dvanáctičlánkovou baterií, o výdrži se však zpráva nezmiňuje. Hmotnost bych očekával jako u výše zmíněného produktu Eurocom, tedy nad 5Kg. Cena nejzákladnější konfigurace (tedy minimální cena) je USD3200, tedy asi 64000Kč.

Podle Hardware-info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama