hybridni-system-od-dfi
Novinka Hybridní systém od DFI

Hybridní systém od DFI

Michal Kleman

Michal Kleman

21. 9. 2009 00:00 10

Když se v součastnosti mluví o něčem hybridním, pravděpodobně jde o auta. Když už jde o počítače, pravděpodobně půjde o desku s DDR2 i DDR3 paměťovými sloty. DFI však předvedlo vrchol hybridnosti.

Reklama

V čem tkví kouzlo základní desky DFI Hybrid P45-ION-T2A2? Unikátní nápad smíchal dohromady dva počítače, na tomto motherboardu najdete patici LGA 775 a čipset P45, jak název napovídá. Co má však v názvu co dělat "podezřele známé" slovíčko ION? Krom klasického procesoru je na desce ještě CPU Intel Atom ve spojení s čipovou sadou nVidia MCP79, tedy souhrně platforma označovaná jako ION.

Hybridní systém od DFI
i Zdroj: PCTuning.cz

Každý systém má svou vlastní operační paměť a úložný prostor. Projekt DFI může fungovat jako dva oddělené systémy, nebo ve stylu KVM systému (Kernel-based Virtual Machine). Spodní strana desky je osazená díly platformy ION, tato část má být používána například jako nenáročný file-server, systém na stahování přes torrenty, přehrávání videa (a díky čipsetu nVidie i HD videa) a hudby, brouzdání po internetu. Pravá část má být osazena silnými, ale zato "žravými" komponentami - ty mají být užívané na hraní, editaci videa atd.

Podle TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama