HyperX Cloud Alpha S Blackout edice - herní slechy do nepohody
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek HyperX Cloud Alpha S Blackout edice - herní slechy do nepohody

HyperX Cloud Alpha S Blackout edice - herní slechy do nepohody | Kapitola 3

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

9. 7. 2020 03:00 13

Seznam kapitol

1. Úvod, specifikace 2. Konstrukce, design 3. Zvuk, software 4. Závěr

Je to divné, ale stále mezi námi existují uživatelé, hráči, pařani, maniaci, ba i běžní občané, kteří preferují sluchátka. Já říkám, že zvuk musí být i cítit, tudíž ohromné reprobedny jsou cesta. Ale i přes osvětu jsou sluchátka častou volbou. Dnes se podíváme na aparát od HyperX, který je zaměřen na kované pařanstvo.

Reklama

Zvuk, software

Nu, podíváme se na zvuk. Jako obvykle jsem dal na první dojem přednost stereu, neboť virtuální zvuk bývá doprasený. Po pár hodinách v tuhém cyberpunkovém RPG The Surge mohu prohlásit, že všelijaké kovové skřípání, boje muže v exoskeletu proti nepříčetným robotům, řinčení oceli a železa, temné tóny na pozadí, vše do sebe náramně zapadá. Přednes je kvalitní, čistý a atmosférický. Bohužel dobrý zvuk mě neuchránil od návalů zuřivosti a vzteku, když jsem už ani nevím po kolikáté zařval. Nemám rád těžké hry, ale The Surge mě chytlo a po kouskách se mi daří tím temným světem prokousávat. To jen tak mimochodem.

Pak jsem poslechový instrument rozehrál nějakou tou hudbou. I napálil jsem Hells Bells (Flac) na plné kule a čekal, zda mě uši přijdou vykrákat. Ale kdež, na zvukové naladění si nemohu stěžovat (a že to dělám rád). Skladba má náboj, frekvenční pásma nad sebou nemají navrch a tak je krásně slyšet kopák, řinčení činelů a mučené kytary, to vše zalité jasným řevem (někdy také i zpěv). Podobně spokojený jsem byl i albem Gereg od mongolských The HU. Nejvíc mě těší, že zvuk vůbec nepotřebuje nějaké úpravy nebo ladění ekvalizérem. Prostě to osolím a zvučí to kvalitně i při vysoké hlasitosti.

Ve filmech jsem taktéž nezaznamenal nějaké neduhy či odpudivé zkreslení. V současné době ujíždím na Mad Max Fury Road, tudíž jsem si pustil pár scén a nechal se unášet kultem V8. Immortan Joe! Nemá to chybu, řvaní obrovských motorů, impozantní výbuchy, Maxův chraplák a démonický Joe, až z toho jeden má husinu.

Poté jsem zapnul režim 7.1 a nedařilo se mi rozšifrovat, co to sakra s tím zvukem je. Skoro to vypadá jako že se prostor rozšíří, ale zvuk je ve skutečnosti plošší a má přehnaně zvýrazněné výšky. Jako když si sluchátka hodí losem a vystřelí náhodné frekvenční pásma do vesmíru. Celé to pak působí bakelitově, není to vyloženě koupelnová ozvěna, ale spíš mi to připomnělo mé první plastové bedýnky u 386ky. O prostoru se nedá moc mluvit, v The Surge jsem nedokázal rozlišit, jestli je zvuk přede mnou, nebo mám nějakého otrapu za zády. Nevalný dojem podtrhuje to, že sluchátka při zapnutém virtuálu a vyšším volume šumí jako Niagára. Stereo je výborné, ale mód 7.1 mě vskutku neohromil.

Mikrofon má zvuk klasicky komprimovaný a nevýrazný, ale na to pořvávání na Discordu nebo ve hrách stačí. Pokud ho zapojíte přímo do zvukovky, zvuk je čistší a více přirozený. USB vercajk ho tedy drží trochu na uzdě.

Software Ngenuity je pořád stejný odpad. Neumí se minimalizovat, náhodně padá a ani toho nedovede moc nastavit.

HyperX Cloud Alpha S Blackout edice - herní slechy do nepohody
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama