Kingston MobileLite Wireless: 3v1 pro váš telefon
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Kingston MobileLite Wireless: 3v1 pro váš telefon

Kingston MobileLite Wireless: 3v1 pro váš telefon

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 2. 2014 03:00 7

Seznam kapitol

1. Bezdrátová čtečka karet, USB a záložní baterie 2. Bližší pohled 3. Software 4. Výsledky testů 5. Závěrem? Šikovná věcička

Některé telefony nemají možnost rozšíření vnitřní paměti kartami micro-SD. Těm se dalo pomoci bezdrátovými disky. Nyní jsme ještě dál a z kteréhokoliv telefonu můžete číst flashky, disky nebo paměťové karty. Nemyslím drátově přes OTG, ale i bezdrátově. A jako bonus budete mít u sebe záložní baterii.

Reklama

Minulý rok jsme se podívali na několik bezdrátových disků, díky kterým jste si mohli vzít třeba fotografie za posledních deset let a kdekoliv je ukázat na kterémkoliv mobilním zařízení. Takový disk, i když s pamětmi flash místo ploten, měl i Kingston. Je to už pět let, co měl Wi-Drive na trhu a nyní už delší dobu se nevyrábí. Pouze se doprodávají naskladněné kusy.

Kingston MobileLite Wireless: 3v1 pro váš telefon
i Zdroj: PCTuning.cz

Minulý rok tak přišel nástupce, který má ale zcela jiný koncept. Zatímco Wi-Drive byl klasický disk s kapacitou od 32 do 128 GB, kam jste si mohli ukládat data z tabletu nebo telefonu, novinka s názvem MobileLite Wireless je vlastně jen bezdrátovou čtečkou.

Určité prvky jsou stejné. Aby zařízení bylo mobilní a mohli jste jej využívat na cestách, má bezdrátový přístup a baterii. Pak už jen USB vstup a slot na SD karty. Už víte, kam Kingston směřuje?

Čtečka USB zařízení a SD karet

U MobileLite Wireless prostě použijete, co zrovna máte po ruce. Chcete se podívat na fotografie z fotoaparátu na větším displeji vašeho tabletu? Jen vložíte kartu, zapnete a už prohlížíte. To samé jde i s různými paměťovými zařízeními s USB konektorem, tedy flashky nebo externí pevné disky.

Pokud jste doma a chcete čtečku dobít, připojíte ji kabelem k počítači a rázem se vám z ní stane USB rozbočovač s jedním konektorem a čtečka paměťových karet. Přesně tak se bude ve vašem počítači tvářit.

Kingston MobileLite Wireless: 3v1 pro váš telefon
i Zdroj: PCTuning.cz

Vzhledem k tomu, že je MobileLite bezdrátový, nabízí se otázka, jestli budu moci být po připojení ke čtečce zároveň na internetu. Odpověď zní ano. V aplikaci si jen vyberete bezdrátovou síť a zadáte heslo. Čtečka tedy bude sloužit zároveň jako opakovač a skrze ní se dostanete i do vaší WiFi sítě.

Pokud to je vaše domácí síť a budete mít čtečku zapnutou, dostanete se na ní i z ostatních zařízení v síti, nemusíte být připojení k WiFi vytvořené čtečkou.

Záložní baterie pro mobilní zařízení

Aby vše fungovalo bezdrátově, musí zde být nějaká baterie. Ta má v tomto případě kapacitu 1800 mAh a vydrží až 5 hodin. Oproti minulému Wi-Drive se dá baterie využít ještě na další věc – dobíjení mobilních zařízení. Díky přítomnosti konektoru USB jen připojíte kabel s micro-USB od telefonu a nabíjíte. Jedinou nevýhodou je, že se připravíte o cennou energii, která vám třeba bude chybět při kopírování souborů.

Ale nyní se už pojdme na Kingston MobileLite Wireless podívat detailněji.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama