microsoft-nepouzivejte-ie6
Novinka Microsoft: nepoužívejte IE6!

Microsoft: nepoužívejte IE6!

Martin Stančík

Martin Stančík

16. 5. 2010 10:00 8

Microsoft v nové marketingové kampani apeluje na uživatele, aby přestali používat zastaralý webový prohlížeč Internet Explorer 6.  

Reklama

"Nepili byste devět let staré mléko, tak proč používat devět let starý prohlížeč?," stojí v reklamní upoutávce, která apeluje na uživatele, aby upgradovali na novou verzi Internet Exploreru. I když srovnání mléka se softwarem je poněkud zavádějící, Microsoft dává opravdu dobrý důvod, proč upgradovat: bezpečnost. "Když byl Internet Explorer 6 představen v roce 2001, nabízel na tu dobu velmi pokročilé bezpečnostní funkce. Od té doby se internet změnil," stojí v reklamě a následuje citace zprávy, která ukazuje výhody novější verze Internet Exploreru - verze 8.

Microsoft: nepoužívejte IE6!
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejen, že je IE6 nebezpečný, avšak přidává také vrásky vývojářům, kteří musejí stále podporovat spoustu rozdílů ve standardech mezi IE6 a novějšími verzemi. Podle společnosti Net Application IE 6 stále po celém světě používá přes 17% všech lidí, kteří surfují po internetu. Hlavním důvodem "oblíbenosti" staré verze je to, že je zabudována do Windows XP, které jsou také velmi rozšířeny.

Zdroj: CNET

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama