netbook-s-tegrou-tento-rok
Novinka Netbook s Tegrou tento rok

Netbook s Tegrou tento rok

Michal Kleman

Michal Kleman

28. 6. 2009 00:00 2

System On Chip (SoC) společnosti nVidie uvidíme poprvé již v září v zařízení Zune z dílen Microsoftu. Dočkáme se ale i něčeho většího?

Reklama

Čip kombinující nejdůležitější součásti počítače v jednom "utáhne" nejen smartphony a MP3/4 přehrávače, dočká se premiéry dokonce i v laptopu. První netbook bude pravděpodobně vycházet z továren společnosti Mobinova. Půjde o zařízení s úhlopříčkou displeje 8,9", hmotnost modelu při předváděčce na Computexu byla 836g. Laptop by měl vydržet 5-10h přehrávání HD videa a ještě zajímavější je schopnost přehrávat v kuse až 24dní audio záznam, tedy pokud je zavřené víko a tedy nesvítí displej.

Netbook s Tegrou tento rok
i Zdroj: PCTuning.cz

nVidia očekává, že tento laptop bude dostupný na konci listopadu (november) za cenu příjemných $200 (tedy asi 3700Kč). Dá se také předpokládat, že při zakoupení s dvouletým datovým tarifem u mobilního operátora (laptop zvládá kromě WiFi i 3G sítě) dostanete "prvotinou" s Tegrou v podstatě za hubičku. Otázkou zůstává, jaký operační systém bude toto zařízení používat, klasické plnohodnotné Windows pro procesory ARM neexistují a na mobilním trhu je mnoho jiných adeptů (Android, Windows Mobile, Symbian atd.)

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama