nove-herni-notebooky-asusu
Novinka Nové herní notebooky Asusu

Nové herní notebooky Asusu

Michal Kleman

Michal Kleman

28. 6. 2009 00:00 4

 Společnost Asus představila nové notebooky určené především pro herní nadšence.

Reklama

Jde o dvojici modelů Asus G51 a G60. Rodíl mezi nimi je v úhlopříčce obrazovky, zatímco laptop s označením G51 bude mít úhlopříčku 15,6", úhlopříčka modelu G60 měří 16." Rozměry obou zařízení mají být 375*265*40,6mm, jejich hmotnost včetně šestičlánkové baterie by měla být minimálně 3,3kg, záležet bude samozřejmě na výbavě. Oba dva laptopy mají futuristický design, mně osobně příjde, že se autoři tohoto "mecha" stylu inspirovali u tvůrců filmu Transformers.

Nové herní notebooky Asusu
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče výbavy, u herních notebooků jistě potěší speciální tlačítka pro příjemnější a lepší prožitek z akce a jistě potěší i podsvícená klávesnice, který nadšencům umožní hraní dlouho do noci bez přídavné lampičky. Co se operačního systému týče, laptopy Asusu budou dodávány s produkty Microsoftu, na výběr máte Windows Vista ve verzích Home Premium a Ultimate.

Co se hardwarové výbavy týče, oba notebooky mohou být vybaveny procesory Intel Core 2, zde mohou zájemci volit mezi dvou a čtyřjádrovým modelem. V součastnosti pravděpodobně každému postačí 4GB operační paměti a diskové pole tvořené dvěma klasickými pevnými disky o kapactě 500GB bude pravděpodobně také stačit. O obraz se postará grafická karta nVidia GeForce GTX260M s jádrem G92b a 112 unifikovanými shadery, k ní je připojen 1GB vlastní videopaměti. Model G60 se již začal v Evropě prodávat za cenu přibližně 1300 Euro (přibližně 34000Kč).

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama