podpora-multitaskingu-v-ff
Novinka Podpora multitaskingu v FF

Podpora multitaskingu v FF

Michal Mitrega

Michal Mitrega

9. 5. 2009 00:00 5

Mozilla odstartovala nový projekt, díky kterému by se měl internetový prohlížeč rozdělit na několik procesů naráz. To má hned dvě výhody - zrychlení na vícejádrových strojích a zvýšená stabilita. Prohlížeč zůstane funkční pokud spadne jedna ze záložek. 

Reklama

Podobně jako Chrome a Internet Explorer 8, i Firefox se rozdělí na jedno hlavní vlákno pro uživatelské rozhraní a několik dalších pro každou ze záložek. Už dávno neplatí, že by surfování po internetu byla nenáročná činnost. Masivní stahování a prohlížení stream videa je na denním pořádku. U takových procesů už vícejádrové procesory můžou slušně přidat na pohodlnosti.

Podpora multitaskingu v FF
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednoduché implementace pracující pouze s jednou záložkou se dočkáme uprostřed července. Druhá fáze by měla zcela oddělit vlákno jádra a obsahu a je plánovaná na listopad. Je ovšem nepravděpodobné, že by Firefox takové funkce obsahoval už během jednotlivých fází vývoje.

Třetí fáze bude ve znamení optimalizace API pro co největší rozšířitelnost, dostupnost a výkon. Touto dobou by se už mohla objevit nějaká testovací verze. Čtvrtá fáze rozšíří předchozí počet vláken pro obsah na jedno pro každou záložku. Podpory multitaskingu v FF se tak dočkáme až za rok nebo i později.

Zdroje: Mozilla Links

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama