seagate-chysta-nove-harddisky
Novinka Seagate chystá nové harddisky

Seagate chystá nové harddisky

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

6. 9. 2007 00:00 2

Největší světový výrobce pevných disků představí v dohledné době nové přírůstky do řad Barracuda, Momentus a Cheetah.

Reklama

Snad nemusím připomínat, že do řady Barracuda patří disky formátu 3,5" určené pro desktopové počítače. Počátkem příštího roku budou vydány disky série Barracuda FDE s kapacitou až 1TB. Jak napovídá zkratka FDE (Full Disk Encryption), tyto disky se pochlubí hardwarovým šiforváním uložených dat. Seagate již nějakou dobu prodává notebookové (2,5") disky se stejnou schopností. Pro šifrování je použit algoritmus AES.

Seagate chystá nové harddisky
i Zdroj: PCTuning.cz

Ještě letos představí Seagate novou generaci mobilních HDD Momentus: řadu 5400.4. Jak je z názvu zřejmé, plotny těchto disků se budou otáčet rychlostí 5400 ot./min, samozřejmostí je využití technologie kolmého zápisu (PMR) a podpora rozhraní SATA, to nejdůležitější ale bude kapacita, která bude dosahovat až 250 gigabajtů.

Také serverová řada Cheetah se dočká osvěžení. V první čtvrtině roku 2008 bude vydána řada Cheetah 15K.6 - tedy šestá generace serverových disků s 15 tisíci otáčkami za minutu. Podle výrobce podávají disky o 28% vyšší průměrné rychlosti čtení oproti předchozí generaci a jde o nejrychlejší 3,5" HDD vůbec. Disky Cheetah 15K.6 budou dostupné v kapacitách 147, 300 a 450 gigabajtů a ve variantách pro rozhraní SAS (Serial Attached SCSI) a FibreChannel.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama