sef-googlu-odmitl-penize-od-apple
Apple Novinka Šéf Googlu odmítl peníze od Apple

Šéf Googlu odmítl peníze od Apple

Martin Stančík

Martin Stančík

10. 8. 2009 15:28 4

I když šéf Googlu Eric Schmidt nechtěl žádné peníze za to, že byl v představenstvu Apple, nechal si od Jablka za několik tisíc dolarů proplatit jeho produkty.  

Reklama


Představte si, že byste dostali 8 712 dolarů na cokoli od Apple. Je to dost - zvláště pro fanouška této značky - a přesně tolik dostal Eric Schmidt za to, že byl v představenstvu Apple (minulý týden rezignoval). Navíc Schmidt dostal dalších 7 580 dolarů jako "pamětní dar". I když v porovnáním s jeho příjmy nejde o nějak závratnou částku, mezi veřejností to vyvolalo smíšené reakce. Schmidt není sám - 13 161 dolarů v produktech si od Apple nechal líbit i Al Gore.

Šéf Googlu odmítl peníze od Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Na druhou stranu se musí nechat, že Schmidt odmítl 30 000 akcií Apple, které společnost členům představenstva dává (mají hodnotu pět milionů dolarů) a odmítl také 10 000 akcií ročně (v současné době dalšího 1.7 milionu dolarů). Stejně tak postupuje Schmidt i v Googlu, od kterého si nechává za řízení firmy platit symbolický dolar ročně a odmítá všechny nové opce na akcie (možná to bude tím, že již má 4.4 miliardy v akciích nejen Googlu, ale i jiných firem).
 

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama