Silverstone SST-PS14B: moderna do kanceláře
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Silverstone SST-PS14B: moderna do kanceláře

Silverstone SST-PS14B: moderna do kanceláře

Pavel Boček

Pavel Boček

9. 2. 2017 03:00 18

Seznam kapitol

1. Úvodní představení, balení 2. Exteriér 3. Interiér 4. Chlazení 5. Závěr

Silverstone PS14 je nejnovější verze z řady skříní Precision. Vzorek jsme dostali ještě před oficiálním uvedením na trh, které proběhne až v průběhu března. Prodávat se má za 40 amerických dolarů, u nás to tedy pravděpodobně bude opět v cenové hladině kolem třinácti stovek. Co vám za tyto peníze nabídne?

Reklama

Úvod

Z americké pobočky společnosti Silverstone jsme do Kanady obdrželi vzorek nové skříně, která implementuje všechny standardní prvky z poslední doby, jako zdroj dole, 2,5" pozice všude možně a přitom velice nízkou cenou. Cenou, která může být zajímavá jak pro uživatele, kteří hledají jednoduše jen držák komponent s nějakým tím chlazením, nebo pak výrobce sestav, zejména kancelářských, kteří chtějí ušetřit, kde to jen jde při zachování přiměřené kvality. Jedná se o poslední model z Precision Series, PS14 (SST-PS14B). Srovnáme i to, zda dokáže konkurovat některým OEM skříním jak z hlediska designu, tak hlavně kvality zpracování.

Velikost Midi-tower
Velikost desek Mini-ITX, Micro-ATX, Full-ATX
Barvy/varianty černá
Rozměry 459 × 210 × 465 mm (hloubka × šířka × výška)
Materiál kostry SECC plech, 0,7 mm
Materiál čela plast
Hmotnost (vč. ventilátoru) 5,7 kg
Pozice 5,25'' 1× externí
Pozice 3,5'' 2× interní
Pozice 2,5'' 4× interní
Typ zdroje ATX
Pozice pro ventilátory 2× 140 mm vepředu, 1× 80 mm vepředu, 1× 120 vzadu
Osazené pozice 1× 120 mm vzadu
Čelní panel 2× USB 3.0, jack vstup/výstup

PS14 má tedy běžné věci obvyklé u nových skříní v této cenové relaci, což bude 40 amerických dolarů, až v březnu dorazí na trh. U nás se dá bohužel očekávat horší cena, PS13 nyní stojí kolem 1300 korun, za stejnou cenu pravděpodobně bude i PS14. Plusem je určitě montáž zdroje dole.

Skříň má teď také 140mm pozice vepředu, ovšem na úkor pozic pro disky a mechaniky; zůstala pouze jedna externí 5,25" nahoře. Trochu hůře jsou provedeny dva porty USB 3.0 a dva audiojacky, jelikož nic moc desku, nesoucí tyto konektory, drží pouze přítlakem dva šrouby.

Silverstone SST-PS14B: moderna do kanceláře
i Zdroj: PCTuning.cz

Balení a příslušenství

Zadní strana krabice vyobrazuje nákres vnitřku skříně zprava, při pohledu na plech pro montáž desky. Ten sám o sobě není vyjímatelný, ale je v něm velký otvor pro snadnou montáž větších chladičů procesoru. Tento prvek je poslední dobou již celkem běžný.

Silverstone SST-PS14B: moderna do kanceláře
i Zdroj: PCTuning.cz

Na jedné ze stran pak je tabulka s detailními parametry, podobná té, jakou máme výše.

Silverstone SST-PS14B: moderna do kanceláře
i Zdroj: PCTuning.cz

Skříň samotná je jako obvykle zabalena v igelitovém pytli a pak vsazena mezi polystyren, ten má přesné výřezy i na nohy, padne tedy pouze tím správným směrem.

Silverstone SST-PS14B: moderna do kanceláře
i Zdroj: PCTuning.cz

Příslušenství je rovněž zabaleno v igelitu, který je pak přivázán ke kabeláži od předního panelu. Ve skříni jsou již čtyři šrouby s velkou hlavou, další dva jsou pak v balení, spolu s hrstí dalších šroubků a nějakými stahovacími páskami. Přibalen je i malý manuál.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama