specifikace-cipu-gt218
Novinka Specifikace čipu GT218

Specifikace čipu GT218

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 2. 2009 00:00 12

Již dlouho se na všech serverech básní o 40nm generaci grafických jader, a to jak od ATI, tak nVidie. Server Expreview konečně přišel s téměř kompletními specifikacemi low-endového jádra GT218.

Reklama

Doposud bylo známo pouze to, že k výrobě bude použit 40nm proces. Na internetu se projevily spekulace, že karty s jádrem GT218 budou mít krásnou spotřebu pouze 22W, a i to se pravděpodobně splní. Co dál jsme se tedy dozvěděli o nových jádrech? Počet shaderů bude shodný, jako u předchozí low-endové karty GeForce 9500GT, stejné zůstane i množství texturovačích jednotek, změna však nastane u ROPs, těch bude polovina oproti G96-300 a stejně jako ve verzi G96-200 (GeForce 9400GT).

Specifikace čipu GT218
i Zdroj: PCTuning.cz

Takt jádra bude shodný s "minulým" low-endem, tedy 550MHz, ubráno však bylo na taktu shaderů. Na nových kartách nalezneme pouze 64bitovou paměťovou sběrnici, propustnost tedy při shodném taktu GDDR3 modulů bude poloviční, v low-endu by to však nemělo dělat problém. Opravdu úžasnou vlastností této karty bude spotřeba - jestli se potvrdí 22W, jde o ideální volbu do HTPC a všech domácích počítačů, kde se budou přehrávat HD filmy. Podle informací Expreview však tato hodnota nekonec není spotřeba karty, ale pouze TDP jádra, celkem bude spotřeba až 40W při vytížení. Vydání této karty je plánováno na duben (IV.).

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama