spyware-i-na-facebooku
Novinka Spyware i na Facebooku

Spyware i na Facebooku

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 10. 2009 00:00 6

 Dosud relativně bezpečná sociální síť Facebook, kterou používá stále více lidí, byla úspěšně "infiltrována."

Reklama

Rogert Thompson, vedoucí výzkumu AVG, na svém blogu varoval všechny uživatele Facebooku o škodlivých odkazech. Na této sociální síti bylo vytvořeno mnoho "napodobenin" reálných účtů, a to i přes Captha ochranu. Použity byly stejné fotky a položky v základních informacích, aby účty získaly na autentičnosti.

Spyware i na Facebooku
i Zdroj: PCTuning.cz
Spyware i na Facebooku
i Zdroj: PCTuning.cz

"Dnes začal náš LinkScanner zaznamenávat spywarové útoky, které pocházely z Facebooku, první profil, na který jsme se podívali vypadal takto (obrázek vlevo), vedle můžete vidět výsledek dalšího linku. Bože, vypadá to, jako by Emily Bennett měla identické dvojče. Po otevření dalšího linku zjišťujeme, že jde o trojčata, ale dle jmen soudíme, že musely být adoptovány po porodu," uvádí ve vtipu Roger Thompson na svém blogu.

Přepisování písmen z Captha zabezpečení pravděpodobně někdo úspěšně hacknul, takovýchto profilů je prý na FB mnoho. Po otevření jakéhokoliv linku z takovéhoto účtu může být váš počítač nakažen malwarem, proto doporučuji přidávat si opravdu jen lidi, které znáte.
P.s.: Tohle opravdu není řetězák, ale jestli to nepošleš dalším deseti lidem, tvůj počítač bude navěky hořet v křemíkovém pekle... :-)

Podle thompson.blog.avg.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama