Tanky, lodě, letadla: Hry Wargamingu na Linuxu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Tanky, lodě, letadla: Hry Wargamingu na Linuxu

Tanky, lodě, letadla: Hry Wargamingu na Linuxu

Tomáš Němec

Tomáš Němec

14. 2. 2022 19:30 16

Seznam kapitol

1. Základní nabídka her Wargamingu 2. Co nefunguje 3. Funkční řešení 4. World of Tanks
5. World of Warships 6. World of Warplanes 7. Závěr

Dá se zahrát něco od Wargamingu na Linuxu? Rozjedeme na Linuxu jejich Game center? Na tyto otázky si zkusíme dát odpověď.

Reklama

Na začátek tohoto článku musím zdůraznit, že vše dále uvedené platí v době vydání článku. Nezaručuji tento stav s dalšími verzemi Wine, ani po aktualizacích her od Wargamingu. 

V první kapitole tohoto článku se podíváme, jaké hry Wargaming nabízí. Jedná se o arkády, ve kterých je zastoupený reálný prvek v podobě válečných strojů, které skutečně existovaly, nebo minimálně byly projektovány. K dispozici je hra s tanky, loděmi a letadly. V reklamách na ně už asi narazili nejen hráči, kdybyste je přece jen neznali, představíme se je aspoň stručně.  

World of Tanks

Tanky, lodě, letadla: Hry Wargamingu na Linuxu
i Zdroj: PCTuning.cz

Dynamická akční hra pro více hráčů s tanky ve formátu free to play. Hlavní herní formát je boj  proti živým, nejčastěji náhodně vybraným hráčům ve skupinách dvou týmů. Začínáte s několika starými lehkými tanky s původem kolem konce první světové války a postupně zkoumáte a odemykáte lepší a novější vozidla. Je možno se dostat až někam do 50. let dvacátého století. Vozidla jsou celkově rozdělená do 10 úrovní. Ve hře je 5 základních tříd vozidel, a to lehké tanky, střední tanky, těžké tanky, stíhače tanků a samohybné dělostřelectvo. K dispozici je funkce čety pro spolupráci až 3 hráčů. Vyšší level skupinové spolupráce pak představují klany a klanové bitvy.

World of Warships

Tanky, lodě, letadla: Hry Wargamingu na Linuxu
i Zdroj: PCTuning.cz

Akční hra pro více hráčů s válečnými loděmi v námořních bitvách. Hra je též v distribučním formátu free to play. Hlavní herní formát je rovněž boj proti živým hráčům ve skupinách dvou týmu. Začínáte s několika šalupami na první úrovni, následně se seznámíte s velmi starými loděmi často původem z časů Rusko Japonské války. Postupně zkoumáte a odemykáte další úrovně. Postupuje přes první světovou válku ke druhé až k největším námořním legendám válečné historie. Například Bitevní lodi Yamato. Některé lodě jsou i poválečné. 

Lodě jsou celkově rozdělené do 10 úrovní. Ve hře jsou 4 základní třídy lodí. Lehké, rychlé a smrtící torpédoborce. Univerzální křižníky. Mohutné, odolné bitevní lodě a letadlové lodě. Další třída právě prochází testováním před přidáním do hry. A budou to ponorky. K dispozici je funkce pro tvorbu divize kde mohou spolupracovat až 3 hráči. Vyšší level skupinové spolupráce pak představují klany a klanové bitvy.

World of Warplanes

Tanky, lodě, letadla: Hry Wargamingu na Linuxu
i Zdroj: PCTuning.cz

Velmi dynamická vzdušná střílečka pro více hráčů v zajímavých letadlech, často podle reálného vzoru. Hlavním formátem je boj proti mixu živých hráčů a počítačem ovládaných soupeřů ve dvou vyrovnaných týmech. Začíná se u křehkých jednoplošníků. Postupně se zkoumají a odemykají lepší a lepší stroje. Vrcholem ve hře jsou první proudové letouny. Celkový počet úrovní je maximálně 10. Letouny jsou rozděleny do kategorií. Pozor, jejich role není přesně podle reálné historie.  Kategorie jsou stíhače, víceúčelové stíhače, těžké stíhače, bitevníky a bombardéry. Nabízí možnost vytvoření letky pro spolupráci dvou hráčů.

A dále už si projdeme možnost zprovoznění těchto her pod Linuxem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama