TeamViewer - Vzdálená správa (cizího) počítače
i Zdroj: PCTuning.cz
Software Článek TeamViewer - Vzdálená správa (cizího) počítače

TeamViewer - Vzdálená správa (cizího) počítače

Z. Obermaier

Z. Obermaier

18. 5. 2009 00:00 38

Seznam kapitol

1. Pomoc, nic tu nefunguje .. 2. TeamViewer - Instalace 3. TeamViewer - Nastavení 4. TeamViewer - Jdeme na to! 5. Závěr a diskuze

Určitě to každý znáte, zrovna v nejméně vhodnou chvíli vám někdo zavolá, že mu nefunguje počítač, nejde spustit hra, chytil vira a podobně. Většinou nezbývá, než se obléci a vyrazit na "neodkladnou" opravu, jelikož nefunkční počítač je přece tragédie. My vám poradíme, jak ušetřit čas a většinu "prkotin" opravit pohodlně z vašeho domova!

Reklama

Možných scénářů, kdy jsou osoby znalí počítačů, volány k banalitám a "problémům" známých a nebo rodinných příslušníků, je nespočet. Každý z Vás se s tím jistě potýká téměř denně. Ať už je to soused (sličná sousedka je výjimka), nebo kamarád, mají většinou problém zrovna ve chvíli, kdy se to vám hodí nejméně. Pokud není možné se nějak vykroutit (nezvedat mobil), nebo jste už využili všechny tradiční výmluvy, zbývá už jediné - vypravit se na výlet. Pokud je dotyčný problém lokalizován v dostupné vzdálenosti pěšky, je to ještě akceptovatelné. Takové štěstí ale budete mít výjimečně (možná ještě méně častěji, než že vás požádá o pomoc právě ona sličná sousedka). My vám dnes poradíme, jak si ušetřit nohy a čas.

V tomto případě na TeamViewer zapomeňte, zde je osobní návštěva vhodnější.

Mnohdy je pomoc snadná

Nechtěl bych aby úvod vyzněl tak, že každá pomoc počítačově méně gramotný známým, je vždy přítěží a musí vždy obtěžovat. To určitě ne. Na druhou stranu je ale pravda, že ve velké většině případů dorazíte na místo s problémem a zjistíte, že oprava vám bude trvat několik minut a vy jste jeli přes celou Prahu v podstatě zbytečně. Sám jsem zažil před pár dny podobnou situaci, kdy mi volal známý, že mu nejdou spustit žádné hry a je nutné přeinstalovat Windows. Nakonec stačilo nainstalovat poslední build DirectX 9 a vše opět pracuje jak má. Kdybych ale kvůli této záležitosti musel jet k němu domů, trvalo by to den a stálo by mě to 20 000 Kč za letenku tam a zpět. Tahle jsem to vyřídil přes vzdálenou správu za deset minut k oboustranné spokojenosti. Použil jsem TeamViewer, program který si dnes představíme.

Naopak tady už je pravděpodobně vhodnější použít TeamViewer. Nebo ne?

Další pomocník

Před nějakou dobou Vám kolega přinesl první článek týkající se vzdáleného přístupu do počítačů. Zabýval se VNC klientem a vzdálenou plochou. Já mu dnes budu trochu "lézt do zelí" a představím vám právě klienta pro vzdálenou plochu a kompletní správu klientského, vzdáleného počítače. Tuto utilitu používají velké společnosti po celém světě, v USA je naprosto běžné, že váš poskytovatel hostingu nebo dalších služeb přistupuje k vašemu počítači právě pomocí TeamVieweru. Měl jsem před nedávnem problém s VPN přístupem do mateřské firmy a i když jsem byl na druhém konci světa, asistent pomocí tohoto programu můj problém za pár minut vyřešil. Pokud ale chcete aplikaci využívat komerčně, musíte zaplatit licenci a v okně programu bude logo vaší firmy. Pro domácí využití je ale aplikace zcela zdarma. Já se nebudu dnes zabývat principem, jak v tomto případě pakety putují sítí a jak je možné, že to funguje. To vám prozradil již kolega v prvním článku a další budou následovat. Já vám dnes chci ukázat jak to funguje, a jak to používat - nic víc.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama