update-amd-chysta-dalsi-slevy
Novinka UPDATE: AMD chystá další slevy

UPDATE: AMD chystá další slevy

Michal Kleman

Michal Kleman

27. 11. 2008 00:00 2

I přes velký skepticismus a mnohé nejasnosti ohledně nových procesorů AMD Phenom II je jasné, že se Advanced Micro Devices chtějí opět prosadit na procesorovém trhu i ve vyšších "vrstvách", a tak uvolňují místo novým modelům.

Reklama

Společnost AMD dnes poslala všem partnerům oznámení o snížení ceny všech modelů od high-endu po nejnižší segment nabídky. Ceny jsou u AMD téměř statické od srpna (VIII.) tohoto roku, a tak by ceny mohly spadnout o hodně. Žádná konkrétní čísla bohužel nejsou známa, ale počítat můžeme s 10% až 20% propadem cen. Změny by měly vejít v platnost během prvního prosince a zasáhnou tak hlavní nákupní horečku roku - Vánoce.

UPDATE: AMD chystá další slevy
i Zdroj: PCTuning.cz


Doplněno o tabulku s konkrétními cenami některých procesorů. Nejedná se o ceny za 1000 kusů jak je tomu běžné, mělo by jít o reálnou prodejní cenu.

AMD tímto krokem nejen vyčistí pole pro nové procesory Phenom II, umožní tak méně majetným uživatelům postup o kus výše a přitáhnou tak ke své značce více zájemců, což je zvýhodňuje při následujícím boji, kdy se proti sobě postaví platforma AMD Dragon proti procesorům Intelu s jádrem Bloomsfield a čipsetu X58. Výsledky tohoto souboje se dozvíme 18.1.2009, výkon však kapsy akcionářů tolik nezajímá a na úspěšnost marketingu AMD si budeme muset počkat déle.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama