Valve vyhovělo komunitě, Steam Deck dostává podporu pro lepší IPS displej
i Zdroj: Valve
Novinka Valve vyhovělo komunitě, Steam Deck dostává podporu pro lepší IPS displej

Valve vyhovělo komunitě, Steam Deck dostává podporu pro lepší IPS displej

David Jiránek

David Jiránek

7

Valve pokračuje v podpoře původního Steam Decku s LCD displejem. Obrazovku s IPS technologií můžete nyní snáze vyměnit za neoficiální s lepšími specifikacemi.

Reklama

Společnost Valve se o Steam Deck celkem příkladně stará. Aktualizace softwaru stále přicházejí a už při samotném vydání společnost ukázala na videu, jak handheld rozebrat. Nyní přichází další zajímavá aktualizace v podobě podpory DeckHD.

DeckHD je komunitní hardwarová modifikace Steam Decku. Na webu si zakoupíte 7palcový IPS panel, který následně doma vyměníte za originální. Tento panel má vyšší rozlišení, konkrétně 1920 × 1200 px oproti původním 1280 × 800 px. Zároveň nabízí 87% pokrytí sRGB, základní displej jen 67%. Zachována zůstává 60Hz obnovovací frekvence, jas až 400 nitů. Bonusem je pak povrchová úprava skla snižující odlesky, která je jinak dostupná jen u nejvyšší verze handheldu.

Valve vyhovělo komunitě, Steam Deck dostává podporu pro lepší IPS displej
i Zdroj: DeckHD

Cenovka DeckHD je 99 dolarů a SteamOS v poslední aktualizaci právě DeckHD podporuje. Valve vás sice nabádat k výměně displeje nebude, ostatně nejde o úplně jednoduchou operaci pro začátečníky, ale díky aktualizaci nemusíte zápasit s nastavením a softwarem.

Samozřejmě po vydání OLED varianty Steam Decku už není DeckHD tak poptávanou modifikací. Vyplatí se především vlastníkům originálního LCD modelu, kteří do OLED varianty nechtějí investovat a ocení lepší rozlišení a širší spektrum barev.

Steam Deck oživil trh s handheldy a je tudíž možné, že se ostatní výrobci inspirují a začnou podobné hardwarové modifikace na svých zařízeních také podporovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama