xp-mod-neni-pro-vsechny
Novinka XP mód není pro všechny

XP mód není pro všechny

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 5. 2009 00:00 10

Virtuální počítač se systémem Windows XP pro zachování absolutní zpětné kompatibility se zdál být dobrým tahákem a zárukou, i toto má však svá úskalí. 

Reklama

Windows 7 mají být velkým skokem kupředu, dokonce tak velkým, že mají přesvědčit zaryté uživatele systému Windows XP k přechodu na nový operační systém. Jedním z lákadel bylo i zaručení zpětné kompatibility integrovaným "XP" módem, tedy virtuálním počítačem se starší verzí OS od Microsoftu. Ačkoliv tato možnost bude platit pouze pro majitele verzí Professional, Buisiness a Ultimate, najdou se i další omezení, a to v procesoru.

XP mód není pro všechny
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesor pracující s tímto XP módem totiž potřebují jisté funkce, přítomné v sadách pro virtualizaci (AMD-V a Intel VT-x). Toto je však výsadou především procesorů vyššího segmentu, o možnost virtálního XP stroje budou ochuzeny tedy veškeré procesory Celeron, Pentium Dual-Core, Pentium M a Atom. Krom toho tento systém nespustíte na procesorech Core 2 Duo 7350/7450, celé řadě T5XX0, dále na Core 2 Duo T6400/6570. Starší notebooky s procesory T1350/2050/2250/2300E/2350/2450 také virtuální prostředí skrze nástroj Microsoftu nezvládnou.

Procesory AMD jsou však také omezené, konkrétně se jedná o všechny CPU AMD Sempron a starší Athlony 64. Je velice pravděpodobné, že Microsoft se nebude zabývat emulací a rozšířením těchto možností na starší a málo výkonné procesory.

Podle Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama