1. v historii: Britský horor byl kompletně natočený na telefon iPhone 15
i Zdroj: HK Studio
Novinka 1. v historii: Britský horor byl kompletně natočený na telefon iPhone 15

1. v historii: Britský horor byl kompletně natočený na telefon iPhone 15

Jakub Hergesell

Jakub Hergesell

6

Poprvé v historii byl použit iPhone k natočení celého vysokorozpočtového filmu. Tento průlomový projekt je postapokalyptický horor, kde se objeví herec Cillian Murphy.

Reklama

iPhone opět prokázal, že v talentovaných rukou a s využitím několika objektivů či externích úložišť dokáže zázraky. Již dříve byly natočeny nízkorozpočtové filmy jako Tangerine (2015), Unsane (2018) či High Flying Bird (2019) právě za pomoci iPhonu. Tentokrát však Apple zařízení hrálo klíčovou roli při tvorbě očekávaného britského postapokalyptického hororu 28 Years Later. Tvůrci filmu oznámili, že celý snímek byl natočen na iPhone 15 Pro Max, který již stejně jako předchozí model nabízí režim “Cinematic Mode”, jenž je přizpůsobený právě k těmto účelům. Jeho výhodou je propracované automatické ostření, podpora 4K HDR nebo hloubka ostrosti. Na rozdíl od předchozích zmíněných projektů však nejde o malý filmový počin či hudební klip, ale o vysokorozpočtový film s náklady přesahujícími 75 milionů dolarů.

1. v historii: Britský horor byl kompletně natočený na telefon iPhone 15
i Zdroj: Falcon / Volně k užití

28 Years Later

28 Years Later je plánované pokračování hororové série, která začala filmy 28 Days Later a 28 Weeks Later. Tento díl má zkoumat svět téměř tři desetiletí po vypuknutí smrtící nákazy, která proměnila lidi v rychle se pohybující zombie. Zatím není mnoho detailů o ději, ale očekává se, že se film bude držet postapokalyptického tónu předchozích částí a rozvine příběh přeživších v ještě temnější a nebezpečnější době. Premiéry bychom se měli dočkat v červnu roku 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama