75leta-duchodkyne-prekopala-opticky-kabel-odpojila-tim-gruzii-a-armenii-od-internetu
Internet Novinka 75letá důchodkyně překopala optický kabel, odpojila tím Gruzii a Arménii od internetu

75letá důchodkyně překopala optický kabel, odpojila tím Gruzii a Arménii od internetu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7. 4. 2011 15:00 12

28. března odřízla optický kabel vedoucí z Gruzie do Arménie, čímž obě země zůstaly na několik hodin bez internetu. Žena se živila prodejem kovového odpadu. 

Reklama

Neuvěřitelný příběh se koncem minulého měsíce odehrál na hranicích mezi Gruzií a Arménií. 28. března postihl Arménskou republiku – stát ležící v Zakavkazsku, neočekávaný výpadek internetu. Podle informací společnosti Georgian Railway Telecom bylo 90 procent arménského území bez internetu zhruba 12 hodin.

Gruzínská policie už mezitím vypátrala viníka. Za výpadek podle všeho může 75letá gruzínská důchodkyně, která se při výslechu přiznala k porušení optického kabelu, jež spojuje s internetem většinu území sousední země, informuje agentura Bloomberg.

Žena kabel porušila úmyslně, hledala totiž měděnou kabeláž, kterou by odcizila a mohla následně zpeněžit. Výpadek na krátký čas údajně postihl i příhraniční části Gruzie. Největších poskytovatel internetu v zemi uvedl, že někde dokonce až na 5 hodin

„Zatím jsme nezjistili, jak se dostala ke kabelu, který byl bezpečně uschován v zemině,“ prohlásil zástupce Georgian Railway Telecom a dodal, že se pravděpodobně obnažil při sesuvech půdy.

Žena je vyšetřována na svobodě, když bylo přihlédnuto k jejímu věku a zdravotnímu stavu. Obviněna je z ničení veřejného majetku. Pokud ji soud shledá vinnou, hrozí ji trest odnětí svobody na tři roky.

75letá důchodkyně překopala optický kabel, odpojila tím Gruzii a Arménii od internetu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Blooberg

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama