acer-chysta-4-8-chytry-telefon-s-androidem
Novinka Acer chystá 4,8“ chytrý telefon s Androidem

Acer chystá 4,8“ chytrý telefon s Androidem

Jan Černý

Jan Černý

24. 11. 2010 13:00

Smarthphony postavené na operačním systému od Googlu jsou dnes velmi oblíbené, a tak nemohli uniknout ani pozornosti Aceru.

Reklama

Na včerejší tiskové konferenci oznámil Acer, že příští rok v dubnu hodlá uvést na trh nový komunikátor. Ten bude mít velký 4,8“ dotykový displej s rozlišením 1024 × 480 pixelů (formát 21:9), což je o kousek méně než u Dellu Streak. Uvnitř telefonu tiká 1GHz ARM procesor Qualcomm Snapdragon. Do telefonu osadil Acer dvě kamery – na zadní stranu osmimegapixelovou s LED podsvícením a přední dvoumegapixelovou pro videohovory.

Acer chystá 4,8“ chytrý telefon s Androidem
i Zdroj: PCTuning.cz
Acer chystá 4,8“ chytrý telefon s Androidem
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro rychlé datové spojení je v telefonu nainstalována 802.11b/g/n WiFi a HSDPA modem s maximální rychlostí 14,4 Mb/s. Kompatibilitu pro přehrávání videa garantuje DLNA certifikát a případnou prezentaci můžete předvést na externím monitoru díky HDMI. V telefonu je také, stejně jako ve všech moderních telefonech, integrován senzor pro určování polohy (gyroskop) a celý je vyroben z kovu a nikoli z plastu, jak se bohužel stalo u mnoha výrobců zvykem. Kromě označení modelu není známa verze Androidu, ale lze předpokládat verzi 2.3 – „Gingerbread“. Cena nebyla dosud stanovena.

Zdroj: ComputerBase

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama