acer-chysta-vydani-27-monitoru-xg270hu-s-wqhd-rozlisenim-a-podporou-technologie-amd-freesync
Novinka Acer chystá vydání 27" monitoru XG270HU s WQHD rozlišením a podporou technologie AMD FreeSync

Acer chystá vydání 27" monitoru XG270HU s WQHD rozlišením a podporou technologie AMD FreeSync

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

20. 2. 2015 14:30 1

Technologie synchronizace snímkové frekvence grafické karty s monitorem se stávají stále populárnější. Mezi výrobci, kteří se výroby herních monitorů s technologiemi FreeSync a G-Sync ujali, patří také značka Acer.

Reklama

Právě značka Acer chystá už v březnu vydat nový monitor XG270HU, který nabídne možnost synchronizace s grafickými kartami Radeon R od AMD pomocí technologie FreeSync. Tato technologie by měla efektivně eliminovat chvění a trhání obrazu tím, že jsou snímky zobrazované na monitoru synchronizovány se snímky renderovanými grafickou kartou. Díky této technologie se také minimalizuje zpoždění a latence. 

Acer chystá vydání 27" monitoru XG270HU s WQHD rozlišením a podporou technologie AMD FreeSync
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Monitor je samozřejmě, jako většina současných herních monitorů, založený na displeji typu TN, díky čemuž je zajištěna vysoká obnovovací frekvence 144 Hz a doba odezvy (GtG) pouhá 1 ms. Nevýhodou tohoto typu panelu jsou horší pozorovací úhly a také méně věrná reprodukce barev, což podtrhuje také pouze 8bitová (6bitová +FRC) barevná hloubka displeje. Pro uživatel, kteří pracují s grafikou, je tudíž monitor spíše nevhodný. 

Nativní rozlišení displeje je 2560 × 1440 pixelů a dočkáme se také řady technologií sady Acer EyeProtect, které by měly zajišťovat šetrnost monitoru k očím. Mezi ně patří třeba technologie flicker-less, která zabraňuje blikání obrazu díky optimalizaci podsvícení, či filtr modré složky světla, který by měl snižovat únavu očí. Díky matnému povrchu displeje a technologii ComfyView jsou také značně eliminovány odrazy od různých zdrojů světla. 

Acer chystá vydání 27" monitoru XG270HU s WQHD rozlišením a podporou technologie AMD FreeSync
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Součástí monitoru jsou také dva vestavěné reproduktory s výkonem 2 watty. Jako vstupy do monitoru zvolil Acer jeden port HDMI 2.0, jeden konektor dual-link DVI a rozhraní DisplayPort 1.2. XG270HU je zajímavý také po stránce vzhledu. Může se totiž pochlubit velice tenkým černým rámečkem okolo displeje, který konstrastuje s oranžovým lesklým povrchem pod displejem a na stojanu.

Acer XG270HU by měl být k dostání už od března za cenu kolem 12 000 Kč. 

Zdroj: TZ Acer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama