acer-povolil-cinske-cenzure
Novinka Acer povolil čínské cenzuře

Acer povolil čínské cenzuře

Martin Stančík

Martin Stančík

28. 6. 2009 00:00 8

Výrobcům PC zbývá méně než týden, aby na své nové počítače nechali doinstalovat software, který vyžaduje Čínská vláda.  

Reklama


Devatenáctého května Čína uvedla, že všechny počítače prodávané v zemi po prvním červenci musejí mít na svém disku nainstalován software "Green Dam" - internetový filtr, který by prý měl chránit čínskou mládež proti pornografii; podle kritiků jde však jen o prvek, který ještě více utuží cenzuru v zemi.

Podle zdrojů uvnitř počítačových firem jsou tyto připraveny software na své počítače instalovat, avšak nejspíše budou čekat až do poslední minuty a snažit se to čínské vládě vymluvit. "Šéfové firem stále zvažují svou pozici a snaží se získat podporu od americké vlády a opravdu doufají, že současné rozhovory budou mít úspěch," řekl zdroj pro agenturu Reuters.

Acer povolil čínské cenzuře
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý zdroj uvádí, že nedávné výroky amerických představitelů jsou právě důsledkem tvrdé lobby počítačového průmyslu. Jediným výrobcem počítačů, který již ohlásil, že s čínskou vládou bude bez problémů spolupracovat, je Acer. Mluvčí Dellu a HP se zatím k celé věci nechtějí vyjadřovat - pokud s Čínou budou spolupracovat, mohli by doma tyto velké společnosti utrpět úbytek zákazníků.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama