Acer se rozhodl vydat první vlastní grafiku a kupodivu to není AMD ani NVIDIA
i Zdroj: Acer/Predator Gaming
Novinka Acer se rozhodl vydat první vlastní grafiku a kupodivu to není AMD ani NVIDIA

Acer se rozhodl vydat první vlastní grafiku a kupodivu to není AMD ani NVIDIA

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

30. 9. 2022 20:40 10

Řekli byste si, že se taková firma bude držet zavedených a osvědčených výrobců, ale kdepak, Acer si plácnul s Intelem a jeho grafikami Arc Alchemist.

Reklama

Což je trochu překvapivé, neboť dosud byl oficiálně uveden jen nejslabší model A380, který dostal v recenzích co proto, hlavně kvůli zoufalým ovladačům. Naproti tomu A750 se může směle měřit s RTX 3060 (aspoň podle Intelu). Nu a nejvyšší model A770 si Acer vybral pro svou první grafiku Predator BiFrost. Do očí okamžitě udeří zvláštní design chladiče, který kombinuje radiální ventilátor s výfukem vzduchu ze skříně spolu s klasickým větrákem. Rozhodně musíme uznat, že takovou kombinaci jsme ještě neviděli (pomineme-li všelijaké domácí bastly). 

Intel Arc A770 a A750 budou konečně vypuštěny 12. října. A770 bude navíc ve dvou variantách, 8 nebo 16GB paměti. Kromě té se jinak neliší, mají 32 Xe jader, 4096 shaderů, frekvenci čipu na 2100 MHz a paměti s 256bitovou sběrnicí a rychlostí 17.5 Gbps. Je docela zvláštní, že Acer vsadil na neodladěný a zbrusu nový čip místo prověřených od AMD a NVIDIE, ale kdo ví, co se v zákulisí mezi firmami kutí. Jsme každopádně zvědaví, jak si A770 povede v testech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama