adata-pripravuje-karty-sd-express-nabidnou-rychlosti-jako-externi-ssd
Novinka ADATA připravuje karty SD Express, nabídnou rychlosti jako externí SSD

ADATA připravuje karty SD Express, nabídnou rychlosti jako externí SSD

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 1. 2021 13:56 1

Sdružení SD Association (SDA) vydalo standard SD7.0, který do SD karet přináší rozhraní PCIe a NVMe, což výrazně zrychlí čtení i zápis. Tyto nové karty budou známy pod názvem SD Express. Společnost ADATA uvede svou novou paměťovou kartu na trh do druhého čtvrtletí 2021.

Reklama

V minulosti byla rychlost SD karty omezena rozhraním UHS-II s maximální rychlostí sběrnice 312 MB/s, což daleko zaostává za SSD a omezuje jejich použitelnost pro některé úkoly. Aby bylo možné využít úplný potenciál SD karet, vydalo SDA specifikaci SD7.0, která mimo jiných vylepšení zahrnuje použití dalších pinů, aby bylo možné využít rozhraní PCIe a NVMe a přináší rychlosti až 1 000 MB/s. Díky tomu se SD Express karty dostanou na úroveň externích SSD. Využití PCIe Gen3x1 zajistí rychlost čtení/zápisu až 825/410 MB/s.

ADATA připravuje karty SD Express, nabídnou rychlosti jako externí SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Protože současní autoři široce využívají SD karty, bude pro většinu z nich přechod na karty SD Express bezproblémový. Nejenže jsou karty SD Express stejně velké jako starší SD karty, ale jsou také zpětně kompatibilní s UHS-I, aby je bylo možné nadále používat ve fotoaparátech a dalších zařízeních. Nicméně díky doplnění SD7.0 budou uživatelé moci  kopírovat svůj obsah ve vysokém rozlišení do PC mnohem rychleji.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama