Adler Lake-P nastiňuje výkon v benchmarku Geekbench 5
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Adler Lake-P nastiňuje výkon v benchmarku Geekbench 5

Adler Lake-P nastiňuje výkon v benchmarku Geekbench 5

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 5. 2021 18:08

Připravované mobilní procesory pro špičkové notebooky Intel Alder Lake-P o sobě dávají znovu vědět v benchmarcích. Tentokrát na web unikl záznam 14jádrového modelu z populární platformy Geekbench 5.

Reklama

Chystané Adler Lake-P mají patřit k nejlepším mobilním čipům a konkurovat Ryzenům 9 nebo také Apple M1. Výsledné skóre pro testovaný nový hardware v Geekbench 5 jsou 1 287 bodů pro jedno jádro a 8 950 bodů pro všechna jádra. To jsou hodnoty, které nikoho rozhodně neomráčí. 

Např. model Core i9-10885H založený na Skylake má totiž vyšší skóre v jednovláknových operacích a zdatným sokem je novince i v testu více vláken. Z toho se tak nějak dá usuzovat, že jde o velmi raný vzorek Adler Lake-P, z jehož testování zatím výkon nemůžeme vůbec předvídat.

ilustrační obrázek | foto: TechRadar
i Zdroj: PCTuning.cz
ilustrační obrázek | foto: TechRadar

Jinak záznam zmiňuje paměti DDR5 a procesor s 24 MB cache, který tepal na základní frekvenci 1,4 GHz v Turbu dokonce až na 27,1 GHz. Hodnota uváděná pro Turbo je pochopitelně zcela mimo. Testovaný procesor byl postaven na šesti jádrech Golden Cove (GC) a osmi slabších Gracemont (GM), což znamená, že šlo o provedení 14C/20T.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama