adobe-flash-player-11-a-air-3-vyjdou-uz-zacatkem-rijna
Novinka Adobe Flash Player 11 a AIR 3 vyjdou už začátkem října

Adobe Flash Player 11 a AIR 3 vyjdou už začátkem října

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

22. 9. 2011 06:00 1

Největší novinkou bude nový renderovací engine a s tím spojená hardwarová akcelerace 2D a 3D prostředí. To dovoluje vývojářům vytvářet pořádné hry nebo hardwarově akcelerované aplikace.

Reklama

Společnost Adobe Systems včera oznámila, že nové verze aplikací Flash Player a AIR, vyjdou již začátkem října. Nebudou to však pouze aktualizace, ale přijde Flash Player 11 a AIR 3. V současné době je Flash Player ve verzi 10.3 a AIR 2. A co novinky přinesou? Pro některé to bude vytoužená plnohodnotná podpora 64bit systému, jak na Windows, Mac OS tak, i Linuxu. Další hlavní novinkou je plná hardwarová akcelerace 2D a 3D prostředí. K tomu byl vyvinut nový engine pojmenovaný Stage 3D (kdysi Molehill), o kterém jste si u nás již mohli přečíst. Renderování je nyní prý až 1000× rychlejší, než u předchozích verzí.

Adobe Flash Player 11 a AIR 3 vyjdou už začátkem října
i Zdroj: PCTuning.cz

AIR 3 přináší novinky například ve finálním vytváření instalačních balíčků. Nyní není potřeba vytvářet pro každou platformu zvlášť, ale stačí jedna instalace, která v sobě bude zahrnovat vše potřebné pro Android, Windows, Mac OS a iOS. Dalšími novinkami je například podpora 8kanálového zvuku. Obě aplikace by měly být dostupné začátkem října. Na některé projekty stavěné na enginu Stage 3D se můžete podívat na následujícím videu.

 Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama