akcie-applu-klesaji-o-nove-iphony-neni-moc-zajem
Apple Novinka Akcie Applu klesají, o nové iPhony není moc zájem!

Akcie Applu klesají, o nové iPhony není moc zájem!

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 11. 2015 14:30 14

Jak předesílali někteří analytikové, cena akcií společnosti Apple začala klesat. Na základě zprávy společnosti Credit Suisse cena akcií Applu v posledních několika dnech klesla o více jak 3%, což pro kalifornského giganta může znamenat problémy. 

Reklama

Credit Suisse ve své zprávě dále uvedla, že za pokles cen akcií Applu může menší zájem o iPhony 6s a 6s Plus. Apple v průběhu uplynulých několika týdnů snížil objednávky součástek pro nové iPhony až o 10%.

Akcie Applu klesají, o nové iPhony není moc zájem!
i Zdroj: PCTuning.cz

I přestože zájem o iPhony není takový, jak si Apple a potažmo i některé analytické společnosti mysleli, stále se jedná o zájem obrovský. V tomto čtvrtletí se prodalo na 80 milionů nových iPhonů 6s, přičemž v příštím by to mohlo být dalších 45 – 50 milionů.

Někteří investoři uvedli, že z iPhonu 6 na iPhone 6s přešlo méně lidí, nežli z iPhonu 5s na iPhone 6. Otázkou je, zdali pokles zájmu bude pokračovat, nebo iPhone 7 bude opět úspěšnější. 

Není žádným tajemstvím, že tržby z iPhonů tvoří hlavní příjmy Applu. I sebemenší propad zájmu tak může znamenat nepříjemnosti a to dokonce i pro dobře zabezpečenou společnost jako Apple, která má na bankovních účtech uloženo přes 200 miliard dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama