amazon-pry-pracuje-na-androidim-tabletu-za-lidovku-vyrobi-ho-samsung
Software Novinka Amazon prý pracuje na Androidím tabletu za „lidovku“, vyrobí ho Samsung?

Amazon prý pracuje na Androidím tabletu za „lidovku“, vyrobí ho Samsung?

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

22. 4. 2011 11:00

Očekává se, že jej představí brzy a bude se snažit navázat na úspěchy své elektronické čtečky knih Kindle.

Reklama

Nějakou dobu se již šušká o možném vstupu giganta na trh s tablety. Ty nejnovější informace pochází od zakladatele serverů Gizmodo a Engadget Petera Rojase, který odhaduje, že na zařízení pracuje Samsung a mohl by dorazit do konce tohoto léta. Nedávné spuštění Amazon Android Marketu by mohlo signalizovat, že tomu tak opravdu je a největší světový internetový obchod má plány dorazit s vlastním tabletem.

Amazon prý pracuje na Androidím tabletu za „lidovku“, vyrobí ho Samsung?
i Zdroj: PCTuning.cz

Úspěšná čtečka Kindle, která témeř ovládla trh. Povede se něco podobného chystanému tabletu?

Na svém blogu Peter spekuloval o možnostech, které by mohly nastat. Tvrdí, že Amazon si bude chtít silně přizpůsobit Android, za účelem prodat více obsahu, jako jsou filmy, elektronické knihy a hudba. To by mohlo být i důvodem nedávného kroku společnosti Google, která zpřísnila podmínky využití Androidu Honeycomb pro OEM výrobce. Cena zařízení by se podle prvních informací měla pohybovat okolo slušných 250 liber, ale ve hře je i „maloobchodních“ 199 dolarů.

Narozdíl od spekulací nedávno analytička Sarah Rotman Epps zmínila, že „právě Amazon by mohl vytvořit konkurenceschopný tablet s Linuxem či Androidem (ten je také založený na Linuxovém jádru pozn. red.)“. Právě ten by se podle ní mohl stát prvním opravdovým konkurentem pro iPad od Apple. Mohl by totiž nabídnout snadný přístup k obsahu Amazonu, stejně jako to má řešené Apple s iTunes a App Store.

Amazon prý pracuje na Androidím tabletu za „lidovku“, vyrobí ho Samsung?
i Zdroj: PCTuning.cz

Bohužel zatím nevíme další podrobnější informace, ale pokud se Amazonu povede přijít s opravdovou konkurencí pro dosavadního krále Apple iPad, bude to jedině dobře. Konkurenční boj má v tomto případě pro zákazníka právě pozitivní přínos v podobě nižších cen a rychlejších inovací.

Zdroj: mobile-divice.biz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama