ambiciozni-ceska-onlinovka
Novinka Ambiciózní česká onlinovka

Ambiciózní česká onlinovka

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

29. 7. 2005 00:00 15

Od dob, kdy legendární Red Dragon 2 začal být placený, hraní českých onlinovek upadá jaksi v zapomnění. Toho si všiml tým pouhých čtyř lidí a vytvořil hru, ve které nebude cílem zničit všechny ostatní nebo naopak něco postavit. Vaším úkolem je vytvořit své postavě co největší společenský statut.

Reklama

 

Hra se jmenuje Damokles a její virtuální území je totožné s ČR. K dispozici je už kromě českých měst také například Paříž. Kdo ví, jestli se databáze rozroste až o tu nejmenší vísku v Čechách, nebude muset nikdo z nás vstát od počítače.

Hlavní devizou Damoklesu je společenský život. Nebaví Vás ten vlastní? Nevadí, udělejte si nový, přesně podle Vašich představ. Staňte se například podnikatelem, pořiďte si luxusní vilu, auto a když nemáte rozum, tak se můžete pořídit manžela/ku. Své postavě můžete vybrat styl oblékání, dobu spánku, pitný (i alkoholový) režim, jak má trávit volný čas a spoustu dalšího.

Je potěšující, že v položce zábava nechybí hazardní hry, tak i sporty. Za větší zábavu bych považoval, že Váš avatar se bude moci vydat na dráhu kriminálníka a na obživu si vydělávat méně populárním způsobem. Jestli chcete být naopak poslušným občanem, můžete se vydat na dráhu politika. Mimochodem právě díky propracovanému systému politiky si už spousta lidí čile hraje na vojáčky a válčí mezi sebou. V tomto ohledu Damokles neklade velké hranice fantazii.

World of Warcraft to sice není, každopádně to nezabírá přes 3GB na disku a je to zadarmo. Pro Damokles hovoří i očividná snaha autorů hru dále zdokonalovat. Byl by hřích tuto hru alespoň nevyzkoušet.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama