amd-bude-vyrabet-procesory-trinity-u-ibm-pocita-s-velkymi-prodeji
Novinka AMD bude vyrábět procesory Trinity u IBM, počítá s velkými prodeji

AMD bude vyrábět procesory Trinity u IBM, počítá s velkými prodeji

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 2. 2012 06:00 2

AMD počítá po vydání první APU Llano s velkou poptávkou i po další generaci s názvem Trinity a chce konkurovat Intelu i početně. Proto bude tyto procesory vyrábět IBM, která má vyšší kapacity.

Reklama

AMD na akci Financial Analyst Day oznámilo blízkou spolupráci na procesorech, resp. APU, Trinity, které pro ně nyní bude vyrábět společnost IBM. Přes to, že AMD má GlobalFoundries, tak u nich nebude vyrábět další generaci APU, jelikož společnost nebyla spokojená s kvalitou výroby a odladění procesu. Zde jsou vyráběny procesory s paticí FM1, zatímco zapouzdřená BGA balení vyrábí TSMC.

AMD bude vyrábět procesory Trinity u IBM, počítá s velkými prodeji
i Zdroj: PCTuning.cz

Důvodem, proč AMD oslovilo IBM je vysoká produkce a mnohem větší zkušenosti s výrobou a díky tomu může konkurovat Intelu. Právě především kapacita výroby by měla AMD zvýšit šanci a dotáhnout se na Intel, což je největším problémem APU Llano – jedná se o nedostatkové zboží. Schopnost dodávat čipy ve velkém výrobcům notebooků je z hlediska úspěšného obchodu nutná, jelikož pokud nebude společnost schopna dodávat čipy, které si partner koupí, je možné, že již nebude mít o další spolupráci zájem, nebo bude o nějakou úroveň snížený. Například Lenovo si chce být absolutně jisté zajištěním dodávky čipů ve velkém, než navrhne samotný produkt, který bude na nich postavený.

Zdroj: Xbit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama