AMD grafiky mají problém – ve hře Starfield nezobrazují hvězdy
i Zdroj: Bethesda Softworks
Novinka AMD grafiky mají problém – ve hře Starfield nezobrazují hvězdy

AMD grafiky mají problém – ve hře Starfield nezobrazují hvězdy

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

12. 9. 2023 16:30 70

Což docela nepotěší, jelikož jde o hru sponzorovanou a podporovanou právě AMD. Je až s podivem, že takový bug testerům unikl.

Reklama

Starfield vyšel pár dní zpátky a nemluví a nepíše se téměř i ničem jiném (aspoň v herním světě). Jde o takový Skyrim ve vesmíru, čili RPG s otevřeným „světem“. Herní stránku ponechme stranou, spíš je komické, že hra, kterou podporuje AMD, má na grafikách této firmy velmi solidní bug – pokud stojíte na nějaké planetě nebo měsíci a poblíž hvězdy, ta se jaksi na AMD odmítá ukázat. Hoši z Tomshardware to ověřili a vyzkoušeli stejnou lokaci na RX 7800 XT, RTX 4070 a Arc A770. A jedině Radeon se rozhodl, že ta hvězda je tam vlastně navíc a tak jí nerenderoval. 

RX 7800 XT RTX 4070
i Zdroj: Tomshardware
i Zdroj: Tomshardware

Výkonově je na tom sice AMD nejlépe, ale již se píše o tom, že Starfield by měl na NV grafikách běhat lépe než v současné době. Vývojáři dokonce do hry nepřidali ani DLSS, ale toho se chopili sami hráči a během několika hodin už byl DLSS mod k dispozici. Jinak jde o typickou hru Bethesdy, obrovský svět, obrovské ambice, znáte to, ale pařba je plná chyb, bugů a nedodělků. Pokud bude sledovat stejnou cestu jako měl Skyrim nebo Fallout 4, bude Starfield mnohem lépe hratelný tak po roce patchů a zároveň budou k dispozici tisíce úprav pro lepší zážitek. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama