amd-postavi-procesory-ryzen-dalsi-generace-na-vylepsenem-14nm-vyrobnim-procesu
Novinka AMD postaví procesory Ryzen další generace na vylepšeném 14nm výrobním procesu

AMD postaví procesory Ryzen další generace na vylepšeném 14nm výrobním procesu

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 5. 2017 10:00

Během konferenčního hovoru v rámci Analyst Day AMD potvrdilo, že příští generace procesorů Ryzen, která ponese označení Ryzen 2000, bude stále vycházet ze 14nm výroby.

Reklama

Půjde samozřejmě o vylepšený 14nm výrobní proces s větší efektivitou čipů, nicméně zase takový výkonnostní skok další generace znamenat nebude. Jinak by na tom měla být až série, která bude Ryzen 2000 následovat. Ta bude vycházet z 2. generace architektury Zen a má být již vystavěná na 7nm výrobě. 

AMD postaví procesory Ryzen další generace na vylepšeném 14nm výrobním procesu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Jinými slovy se u další řady Ryzen dočkáme drobných změn ve výrobním procesu, díky čemuž budou energeticky účinnější a pravděpodobně se u nich dočkáme vyšších pracovních frekvencí. Ještě před novou generací se ale objeví na trhu procesory Ryzen 3, Ryzen Pro a APU Ryzen pro mobilní zařízení. Tyto modely bude AMD vydávat od druhé poloviny roku letošního do poloviny roku příštího.

Až pak by měla následovat nová generace, která bude nejspíše značená jako Ryzen x 2xxx. Procesory AMD vystavěné na 7nm výrobním procesu architektury Zen2 pak můžeme očekávat s největší pravděpodobností až v roce 2019. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama