amd-slibuje-nove-radeony-hd-6000-pry-prijde-uz-v-rijnu
Novinka AMD slibuje nové Radeony - HD 6000 prý přijde už v říjnu!

AMD slibuje nové Radeony - HD 6000 prý přijde už v říjnu!

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 7. 2010 12:40 27

Nová generace Southern Islands (jižní ostrovy) už pomalu klepe na dveře. Začněte šetřit, tři měsíce utečou jako voda.

Reklama

Fudo, aneb Fuad Abazovič ze serveru Fudzilla uveřejnil před malým okamžikem zprávu, že AMD uvede první modely střední třídy z nové generace grafických karet, které jsou širší veřejností známé spíše pod označením ATI Radeon, ještě v druhé polovině letošního roku. Akcelerátory by měly na naše peněženky zaútočit už v říjnu.

AMD slibuje nové Radeony - HD 6000 prý přijde už v říjnu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Do té doby také nemáme očekávat nějaké výrazné snižování cen u současných modelů. Posun u Radeonu HD 5830 a HD 5850 se dá s trochou nadsázky označit asi za největší „divočinu“, kterou jsme se v létě od AMD dočkaly. Něco málo k HD 6000. Nová generace by měla využívat 40nm výrobního procesu, který je v současné době už poměrně odladěný a neměla by se tak opakovat situace s nedostupností jako u HD 5000.

AMD slibuje nové Radeony - HD 6000 prý přijde už v říjnu!
i Zdroj: PCTuning.cz

Na veřejnost prosákla i jejich kódová označení - Turks a Caios, což jsou označení pro čipy, které budou pohánět karty mající za úkol nahradit Radeon HD 5670, respektive HD 5550 a 5400. Oproti tomu Cayman (Southern Islands „jižní ostrovy“ je kódové označení pro celou řadu HD 6000) bude motorem toho nejvýkonnějšího a vystřídá na čele Cypress (přijde až v 1Q). AMD dále chystá také dvouhlavé, pardon, dvoučipové monstrum (snad také 1Q), které bude obhajovat pozici Radeonu HD 5970, tedy nejvýkonnější herní grafiky světa!

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama