AMD zpozdí uvedení svých nových čipů Ryzen 9000, co je důvodem?
i Zdroj: Obrázek poskytla společnost AMD
Novinka AMD zpozdí uvedení svých nových čipů Ryzen 9000, co je důvodem?

AMD zpozdí uvedení svých nových čipů Ryzen 9000, co je důvodem?

David Švrček

David Švrček

20

AMD odkládá uvedení svých nových procesorů Ryzen 9000 na architektuře Zen 5. Údajně kvůli dodatečným kontrolám kvality, aby zajistilo jejich špičkový výkon.

Reklama

AMD plánovalo uvést své nové procesory Zen 5 na trh 31. července, včetně 16jádrového a 32vláknového Ryzen 9 9950X. Tento procesor je označován jako „nejvýkonnější procesor pro stolní počítače na světě“. Kvůli nutnosti dodatečných kontrol kvality však společnost oznámila zpoždění uvedení na trh o jeden až dva týdny. Ryzen 7 9700X a Ryzen 5 9600X bude uveden 8. srpna, zatímco Ryzen 9 9950X a Ryzen 9 9900X bude dostupný až někdy od 15. srpna.

Podle mluvčího AMD, Stacy MacDiarmid, nebyly nalezeny žádné problémy s čipy samotnými. Některé části však neprošly všemi správnými testovacími postupy, což si vyžádalo dodatečné ověření. Viceprezident pro výpočetní a grafické karty Jack Huynh zdůraznil, že během závěrečných kontrol zjistili nedostatky u některých částí, a proto se rozhodli je vyměnit, aby zajistili nejvyšší kvalitu pro své uživatele.

AMD zpozdí uvedení svých nových čipů Ryzen 9000, co je důvodem?
i Zdroj: AMD

Inženýři společnosti věří, že další zpoždění nehrozí. Vzhledem k problémům, které má konkurent Intel se svými nestabilními procesory 13. a 14. generace, je opatrnost AMD pochopitelná. Intel se stále potýká s následky těchto problémů, což dává AMD příležitost vyniknout kvalitou svých produktů.

Kromě desktopových procesorů se AMD připravuje také na uvedení notebookových čipů architektury Zen 5 s kódovým označením Strix Point. Nedávno odhalili nový vysoce výkonný čip v této řadě, Ryzen AI 9 HX 375, s výkonnějším NPU.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama