analytici-odhaduji-ze-nokia-prodala-1-3-milionu-telefonu-lumia
Novinka Analytici odhadují, že Nokia prodala 1,3 milionu telefonů Lumia

Analytici odhadují, že Nokia prodala 1,3 milionu telefonů Lumia

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 1. 2012 15:00 13

Letošní rok má být obdobím, kdy se konečně výrazněji prosadí platforma Windows Phone 7. Zpopularizovat ji má mezi uživateli hlavně modelová řada Nokia Lumia.

Reklama

Podle americké agentury Bloomberg finský výrobce Nokia prodal dosud 1,3 milionu kusů svých smartphonů Lumia 710 a 800, upozornil na to technologický server Pocketnow.

Nepřehlédněte:

Lumia 800 s Windows Phone se dočkala první aktualizace

Nokia uvedla první telefony s mobilním systémem Windows Phone 7 na trh 26. října loňského roku. Dostupné jsou ale zatím pouze pro několik největších trhů. Zahájení prodejů před Vánoci doprovázela masivní reklamní kampaň.

V průběhu roku se začnou Lumia 710 a 800 prodávat v dalších zemích, a to včetně České republiky, kde se představí oficiálně již 1. února.

Se zájmem sleduje dění okolo svého partnera i Microsoft, který si od modelové řady Lumia slibuje především to, že mu pomůže jeho mobilní systém zpopularizovat.

Ve Spojených státech amerických obě společnosti nyní připravují velkou marketingovou kampaň k uvedení modelu Lumia 900, který by se na zdejším trhu měl začít prodávat během března.

Analytici odhadují, že Nokia prodala 1,3 milionu telefonů Lumia
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Pocketnow

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama