android-market-se-rozsiril-do-cr-kupovat-muzete-prodavat-ne
Novinka Android Market se rozšířil do ČR. Kupovat můžete, prodávat ne.

Android Market se rozšířil do ČR. Kupovat můžete, prodávat ne.

Helmich Jiří

Helmich Jiří

1. 10. 2010 19:00 7

Google oznámil rozšíření Android Market. Ne všichni jsou ale spokojeni.

Reklama

Z neoficiálních zdrojů to bylo zřejmé již dlouho, ale nebylo jasné, kdy k tomu dojde. Dnes v noci Google oznámil, že rozšířil seznam zemí, ve kterých funguje Android Market. I přesto však mnozí lidé stále nejsou spokojeni. Pro 20 dalších zemí se otevřela možnost prodávat aplikace na Android Market. V průběhu příštích 14 dnů pak uživatelé z dalších 18 zemí dostanou možnost v Android marketu nakupovat.

A právě v tom je ten háček. Lidé z těchto 18 zemí jsou sice rádi, že mohou nakupovat, ale vývojáři stále cítí jakousi diskriminaci ze strany Google, který jim ani nadále neumožní aplikace prodávat. Zatímco ve světě trh s aplikacemi na platformu Android vesele kvete, tito vývojáři ostrouhají. Bohužel, mezi těchto 18 zemí patří také Česká republika. Je samozřejmě důležité, že aplikace je nyní možné kupovat, ale nedávná soutěž ukázala, že je u nás mnoho šikovných vývojářů, kteří by byli schopni udělat kvalitní placenou aplikaci.

Prodávat tedy mohou vývojáři z 29 zemí světa, nově jsou na seznamu Argentina, Austrálie, Belgie, Brazílie, Kanada, Dánsko, Finsko, Hong Kong, Irsko, Izrael, Mexiko, Nový Zéland, Norsko, Portugalsko, Rusko, Singapur, Jižní Korea, Švédsko, Švýcarsko a Taiwan.

Mezi 32 zemí, kde si uživatelé mohou kupovat placené aplikace se dostaly následující státy: Argentina, Belgie, Brazílie, Česká republika, Dánsko, Finsko, Hong Kong, Indie, Irsko, Izrael, Mexiko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rusko, Singapur, Švédsko a Taiwan.

Vývojáři, kteří prodávali aplikace ve všech dostupných státech je teď automaticky prodávají i ve všech nově uvedených. Google přislíbil další rozšíření Android Market, není však jasné, kdy a jestli vůbec uspokojí naše vývojáře nebo alespoň "obyčejné" uživatele ze sousedního Slovenska.

Zdroj: Android Developers

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama