anketa-jakou-znamku-davate-bulldozeru-po-prvnich-testech
Novinka Anketa: Jakou známku dáváte Bulldozeru po prvních testech?

Anketa: Jakou známku dáváte Bulldozeru po prvních testech?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 10. 2011 13:40 24

AMD dnes konečně představilo novou řadu procesorů FX. Ukazuje se však, že očekávání nadšenců byla příliš vysoká a realita se od očekávání radikálně liší. Nás proto zajímá, jak výkon nových čipů hodnotíte vy? Jste zklamaní, nebo pro vás naopak výkon procesorů není žádným překvapením?

Reklama

Dnes v ranních hodinách skončilo NDA na FX procesory architektury Bulldozer. AMD uvedení nových čipů několikrát odložilo. Hovořilo se o tom, že to bylo důsledkem neuspokojivého výkonu, spotřeby, apod. Každopádně ať už za tím stálo cokoli, všichni příznivci počítačových technologií se v noci na dnešek přeci jen dočkali a na všech důležitých magazínech se objevily první testy.

Jak si procesory vedou v testu a zda-li obstojí v konkurenci současných procesorů, se dozvíte v naší recenzi: AMD Bulldozer – procesory FX-8150 a 8120 v testu (1/2). Ve zkratce můžeme říct, že provozní vlastnosti nových čipů jsou lepší, než v případě současných Phenomů II. Na konkurenci v podobě Sandy Bridge to ale nestačí. Naopak skvělé je přetaktování, a to i s levným vzduchovým chladičem za pár set korun.

Výkon jako takový je značně rozkolísaný. Jak bylo psáno v recenzi: není ani vyloženě špatný, ani ne dobrý. Konkurence má momentálně na svoji straně spotřebu i výkon na jádro (či MHz). U nových procesorů AMD pokulhává i poměr výkon/cena.

Ve druhém testu, který vyjde zítra, se zaměříme na výkon pouze čtveřice procesorů. Konkrétně FX-8150, Core i5-2500K, Core i7-2600K a Phenomu II X6 1100T. Nicméně to nejdůležitější bylo řečeno již dnes.

A proto se vás v nové anketě ptáme, jakou známku dáváte Bulldozeru po prvních testech? Jste s jeho výkonem a vlastnostmi spokojení, nebo naopak nespokojení? Nové čipy můžete známkovat na titulní straně magazínu jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší. Na výsledky se podívejte zde.

Anketa: Jakou známku dáváte Bulldozeru po prvních testech?
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama