apple-akcie-prekrocily-magickou-hranici-700-dolaru-za-kus
Apple Novinka Apple: akcie překročily magickou hranici 700 dolarů za kus

Apple: akcie překročily magickou hranici 700 dolarů za kus

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

19. 9. 2012 10:30 10

Akcie společnosti Apple nezadržitelně stoupají vzhůru. Po oznámení nového smartphonu iPhone 5 se dostaly na nové historické maximum $700 za jediný kus. 

Reklama

Po oznámení nové generace telefonů iPhone se cena jedné akcie společnosti Apple přehoupla přes $700. iPhone 5 je totiž oproti iPhone 4S mnohem úspěšnější, alespoň co se do počtu předobjednaných kusů týče.

Apple: akcie překročily magickou hranici 700 dolarů za kus
i Zdroj: PCTuning.cz

Od 14. září, kdy se dal iPhone 5 objednat si ho objednalo miliony lidí. Jenom za prvních 24 hodin si tímto způsobem udělalo radost na dva miliony zákazníků. To je dvakrát více lidí, než u předobjednávek smartphonu iPhone 4S.

Autor původního článku dále přičítá úspěch na akciových trzích nedávným vítězstvím na půdě soudního dvora v Kalifornii, který rozhodl že Samsung kopíruje duševní vlastnictví a z toho důvodu musel společnosti Apple vyplatit tučné $1 miliardové odškodné.

Nepřehlédněte: Twitter pro Android a iOS doznal velkých změn. Čím dál více připomíná Facebook

Kde se akcie společnosti Apple zastaví je ve hvězdách, jejich růst překvapuje nejednoho odborníka. Jisté je, že tržní kapitalizace, čili součin počtu akcií a jejich ceny je nyní $656 miliard. Dostane se Apple na hranici tržní kapitalizace $1 bilion? To je otázka do pranice.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama