Nový iPhone 16 dostal další tlačítko, známe cenovky a jak to bude s AI v Česku
i Zdroj: Apple
Článek Nový iPhone 16 dostal další tlačítko, známe cenovky a jak to bude s AI v Česku

Nový iPhone 16 dostal další tlačítko, známe cenovky a jak to bude s AI v Česku | Kapitola 4

David Jiránek

David Jiránek

47

Seznam kapitol

1. Tenčí a titanové Apple Watch 2. AirPods jako naslouchátko 3. iPhone 16 plný AI a s novým tlačítkem 4. iPhone 16 Pro s větším displejem

Keynote od Applu opět přinesla nové iPhony. AI u nás jen tak nečekejte, boční tlačítko pro fotoaparát ale možná navrátí populární trend. Nové Apple Watch jsou tenčí a AirPods poslouží jako naslouchátko.

Reklama

iPhone 16 Pro ve větším provedení

V případě iPhonu 16 Pro se hlavní změny točí okolo velikosti displeje a videa. Úhlopříčka poskočila v případě Pro a Pro Max o dvě desetiny palce. Menší model nabídne 6,3 palce, větší pak 6,9 palce. S tím se váže zvýšení hmotnosti o 12 a 6 gramů. Co Apple před dvěma lety ušetřil na hmotnosti při přechodu z oceli na titan, se pomalu ztrácí při zvětšování telefonu.

Opět zde najdeme nové tlačítko na pravé straně jako po vzoru iPhonu 16. Zde ale novinky ohledně videa a fotoaparátu nekončí. Nově lze natáčet 4K video při 120 FPS. Vylepšena byla i soustava mikrofonů umožňující zachytit prostorové audio.

Uživatelé preferující menší telefony ocení srovnání kamerových schopností modelu Pro a Pro Max. Minulý rok nabídl Pro Max 5× optický zoom, letos se tento teleobjektiv nachází i u menšího Pro modelu.

Nový čip A18 Pro obdržel čip A18 Pro s 6 procesorovými jádry (2 výkonná) a 6 GPU jádry. Nový 16jádrový Neural Engine byl i v tomto případě posílen pro rychlejší běh AI. Kromě AI a her se výkon čipu uplatňuje zejména u zmíněného videa, kde bylo umožněno nahrávání 4K obrazu při 120 FPS.

Výdrž na baterii by se měla zlepšit o 2-4 hodiny u 16 Pro, v případě Pro Max má jít až o 4 hodiny. Apple tedy obecně lehce prodloužil výdrž všech nových iPhonů. Ani zde nechybí posílené bezdrátové nabíjení přes Qi2.

Cena iPhonu 16 Pro startuje na 29 990 Kč za 128 GB paměti. iPhone Pro Max s 256 GB začíná na 35 990 Kč. Předobjednávky startují 13. září, v prodeji budou telefony 20. září.

Nový iPhone 16 dostal další tlačítko, známe cenovky a jak to bude s AI v Česku
i Zdroj: PCTuning.cz
Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama