apple-music-hlasi-30-milionu-predplatitelu
Apple Novinka Apple Music hlásí 30 milionů předplatitelů

Apple Music hlásí 30 milionů předplatitelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2017 15:30

Hudební službě Apple Music, která byla spuštěna v červnu předloňského roku, se daří. Podle informací serveru MacRumors a dalších médií má nyní už přes třicet milionů předplatitelů.

Reklama

Navzdory svému názvu Apple Music necílí pouze na zařízení s logem nakousnutého jablka. Kromě iPadů a iPhonů ji je možné používat také na počítačích s operačním systémem macOS a Windows prostřednictvím aplikace iTunes, nebo mobilech a tabletech s Androidem. Služba je v rámci celé Evropy zpoplatněna měsíčním paušálem 6 eur (155 Kč) za jednotlivce a 9 eur (233 Kč) za rodinný účet pro šest lidí. Stejné ceny platí také v České republice.

A jak to s Apple Music šlo v průběhu let?

Streamovací služba byla představena v květnu 2015, jako konkurence k již několik let fungujícímu Spotify a Google Music. V únoru následujícího roku již Apple evidoval 11 milionů předplatitelů, o tři měsíce později 13 milionů a v prosinci loňského roku počet předplatitelů dosáhl milníku 20 milionů. Nyní bylo oznámeno, že Apple Music nadále posiluje a nabrala už více než 30 milionů předplatitelů.

Jednička na poli streamovacích hudebních služeb, švédské Spotify, je stále úspěšnější než Apple Music. V srpnu se tvůrci této platformy pochlubili 140 miliony uživateli, z toho 60 milionů jich bylo platících.

Apple Music hlásí 30 milionů předplatitelů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama